(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

pierderea bruscă a auzului pe o ureche

au auzit brusc cu greu la ureche sau deloc, poate exista un moment destul de frică. A filmat imediat scenarii de groază - dar nu întotdeauna aceasta este o restricție permanentă sau cauze grave. Cu toate acestea, gradul de pierdere a auzului pe o parte poate extinde limite sau la o surditate complet. În consecință, simptomele corespunzătoare ar trebui să fie luate în serios în serios , dar nu este recomandabil să vă panicați. O vizită la specialist oferă informații despre cauze și arată metode de tratament.

o singură pierdere a auzului: cauze și simptome

Pierderea bruscă a auzului pe o ureche printr -un pierderea auzului

Dacă audierea unei urechi este brusc restricționată sau pierdută, aceasta poate fi o indicație a unei audiere Fii, pentru că acest lucru apare aproape întotdeauna un singur. În acest caz, simptome suplimentare ca o durere plictisitoare, tinnitus și amețeli. Nu este complet clar de ce se întâmplă deloc acest lucru. Probabil că apariția unei tulburări circulatorii este datorată și este favorizată de diverși factori, inclusiv de stres. Rezultatul este o matriță sau o restricție a funcționalității celulelor părului, ceea ce înseamnă că iritarea stimulului mecanic în stimuli electrici. Drept urmare, se creează un odihnă de ascultare.

o singură pierdere a auzului printr -un otită

O pierdere de auz cu o singură parte nu înseamnă întotdeauna o pierdere de auz. El poate fi, de asemenea, atribuit unui în mod expert pentru a evita consecințele nedorite ale netratării. Frecvente sau de lungă durată inflamații ale urechii centrale poate provoca daune auzate permanente.

deplasarea urechii ca declanșator a unei pierderi de auz cu o singură parte

Dacă ceara urechii înfundă canalul urechii, auzul poate suferi. De regulă, constipația este determinată deosebit de rapid în timpul examinării medicale, deoarece canalul urechii externe într -o otoscopie este examinat în mod normal. Prin curățarea urechii , constipația poate fi îndepărtată relativ ușor. De regulă, audierea este returnată în consecință .

Pierderea auzului pe termen scurt pe o ureche printr -o frig/corona

Unul dintre simptomele clasice la răceli este umflarea mucoasei nazale . În rândul său, umflarea împiedică ventilația a urechii și, în unele cazuri, duce la o acumulare de lichide în acest sens. Poate rezulta o senzație de presiune în ureche și o impresie de ascultare redusă. În mare parte Pierderea auzului dispare împreună cu simptomele rămase rămase .
În legătură cu Corona, problemele auzului sunt raportate în mod repetat, dar este un simptom destul de rar la care sunt disponibile puține detalii. Se poate presupune că simptomele asociate cu o infecție cu corona pot duce la ascultarea inimilor ca o răceală convențională.

Pierderea auzului la o ureche după un zbor

Presiunea asupra urechilor atunci când zborul este o problemă pe scară largă , în special la copii. În unele cazuri, presiunea, care este asociată cu o înțelegere a auzului limitată, rămâne chiar și după aterizare. Cât timp durează pentru ca egalizarea presiunii să fie stăpânită, iar ascultarea este restabilită este extrem de individual . De cele mai multe ori, tactici de egalizare a presiunii simple , cum ar fi băutul sau înghițirea ajută puternic. În timpul zborului, este recomandabil să mestecați guma de gumă de mestecat preventiv și să beați suficiente cu înghițirea energică. În unele cazuri, pierderea auzului pe o singură parte se poate prelungi în termeni de timp, dar după câteva zile de probleme persistente, ar trebui luată în considerare o vizită de medic .

Alte motive pentru pierderea bruscă a auzului, o dată
  • daune fizice
  • Presiune asupra nervului audio
  • Problemă în urechea internă: de exemplu, infecții
  • Boli: de exemplu, rujeolă, oreion, meningită

Pierderea auzului la o ureche: tratament

Dacă nu există o deficiență gravă, ar trebui să aștepți câteva zile și să observi dacă urechea ta se recuperează. Dacă acesta nu este cazul sau simptomele se agravează, se recomandă o vizită la medicul ENT . Dacă acesta pierderea auzului sau a aparate auditive poate crea . Aici, în special, dispozitivele cros sunt ideale, care consolidează sunetul urechii afectate și o transferă la urechea sănătoasă. Deci, puteți face din nou mediul tonal.