Informații pentru gospodăriile private

Legea dispozitivelor electrice și electronice (Elektrog) conține o varietate de cerințe pentru manipularea dispozitivelor electrice și electronice. Cele mai importante sunt compilate aici.

1. Înregistrare separată a dispozitivelor vechi

Dispozitivele electrice și electronice care au devenit deșeuri sunt denumite dispozitive vechi. Proprietarii de dispozitive vechi trebuie să fie înregistrați printr -o scădere a așezării separate prin deșeuri de așezare nesortate. În special, dispozitivele vechi nu aparțin deșeurilor gospodărești, ci în sisteme colective și de returnare speciale.

2. Baterii și baterii

Proprietarii de dispozitive vechi trebuie să separe de obicei baterii vechi și akumulatoare vechi, care nu sunt înconjurate de dispozitivul vechi, înainte de livrare la un punct de detectare. Acest lucru nu se aplică dacă vechile dispozitive sunt transmise furnizorilor de eliminare a dreptului public și separate acolo în scopul pregătirii pentru reutilizarea altor dispozitive vechi.

3. Posibilități de returnare a dispozitivelor vechi

Proprietarii de dispozitive vechi de la gospodării private pot înmâna punctele de colectare ale instituțiilor de eliminare a dreptului public sau la birourile de întoarcere înființate de producători sau cheltuieli în sensul energiei electrice. Puteți găsi un director online al punctelor de colectare și returnare aici: https://www.ear-ystem.de/ear-bekirung/sammel-und-jueckiehtellen.jsf

4. Notă de protecție a datelor

dispozitivele vechi conțin adesea date cu caracter personal sensibile. Acest lucru se aplică în special dispozitivelor de informații și tehnologie de telecomunicații, cum ar fi computere și smartphone -uri. Vă rugăm să rețineți în interesul dvs. că fiecare utilizator final este responsabil pentru ștergerea datelor de pe vechile dispozitive care trebuie eliminate.

5. Importanța simbolului „gunoiul încrucișat poate”

Simbolul unei gunoiuri încrucișate pe dispozitivele electrice și electronice indică faptul că dispozitivul respectiv trebuie detectat separat de căderea de decontare nesortată la sfârșitul duratei de viață.