Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

efecte secundare ale aparatelor auditive

aparatele auditive au o singură sarcină mai presus de toate: pentru a îmbunătăți ascultarea! Dar nu întotdeauna își îndeplinesc sensul real. Pot apărea efecte secundare nedorite sau efecte secundare, motiv pentru care este important să fiți conștienți de posibilele riscuri. Pentru a preveni acest lucru, trebuie menționat în general că aparatele auditive pot fi utilizate doar cu un regulament de către specialist. Selecția și setarea trebuie să aibă loc în cadrul tehnicilor sfaturi de la un acustician de aparate auditive pentru a minimiza riscurile. Utilizarea imediată poate duce la tulburări de sănătate și, prin urmare, trebuie evitată pe cât posibil.

Efectele secundare pot fi așteptate în special în faza inițială, adică când se începe uzura aparatului auditiv. Trecerea la inundația de stimuli, care este percepută brusc prin întărirea auzului, poate fi copleșitoare pentru urechi și creier. Drept urmare, mediul sau chiar propria voință poate fi percepută brusc ca fiind incomodă. Din fericire, corpul se obișnuiește cu stimularea purtând regulat.

Următoarele efecte secundare nedorite sunt cunoscute pentru aparatele auditive:

AIDIUL AUDIBIL DUMNEZEU la dureri de cap

Ceful de cap apare în primul rând în timpul obișnuinței. Aparatele auditive permit percepția crescută a impulsurilor de auz. Pe lângă consolidarea ascultării, noii stimuli pot contribui și la creier copleșit. Aceasta poate duce la o formă de epuizare, care este parțial exprimată în ceea ce privește durerile de cap. Motivul pentru aceasta nu este aparatul auditiv, ci cu creierul în sine. Dacă este folosit în mod regulat, cu toate acestea, creierul se obișnuiește cu abundența de stimuli și durerea obișnuită.

AIDIUL AUDIBIL DESCESĂ DIZINȚĂ DE DIN

Dizziness devine un potențial factor perturbator, în special cu pierderea auzului senzorial. Cu acest tip de pierdere de auz, urechea interioară este afectată, care este locul auzului și al echilibrului. Noul stimul descris de revărsat duce la o situație stresantă pentru urechi. Stresul, la rândul său, este cunoscut a fi un factor care poate declanșa amețeli. Prea lung, aparatul auditiv poate duce și la tulburarea de echilibru legată de stres.

Aparatul auditiv cauzează EARAHE

Earche poate avea numeroase motive. Unele dintre ele pot fi declanșate purtând un aparat auditiv. Pe de o parte, rănile care apar din denivelări pe ceașca urechii sunt motive pentru urechile dureroase. Pe de altă parte, infecțiile pot declanșa infecții ale urechii sau otomicoză. Căruțele auditive favorizează contactul constant cu pielea și cu formarea constantă a umidității la ureche, provocând acest lucru. Pielea ghemuită are riscul de mâncărime și promovează inflamația.

Pentru prevenirea durerilor de ureche și a inflamației, acordați atenție îndepărtării aparatelor auditive noaptea. Acest lucru asigură uscarea nocturnă a urechii și riscul de infecție. Pentru a menține bacteriile și agenții patogeni departe de canalul urechii, un zilnic curățarea aparatelor auditive cu agenți de curățare special concepuți. >

Înțelegere proastă a discursului, în ciuda aparatelor auditive

în avans se poate spune că performanța auzului este complet individuală, cu un aparat auditiv. Daunele auditive respective și setările de ascultare influențează cât de bună este înțelegerea limbii în cele din urmă. O schimbare a auzului nu poate fi exclusă, în primul rând în caz de pierdere a auzului legată de vârstă, care se deteriorează treptat. Așadar, se poate întâmpla ca o deteriorare a înțelegerii limbajului, în ciuda consolidării ascultătoare. Alte cauze sunt otoplastice așezate incorect, care duc la deprecieri funcționale, cu un furtun de conectare deteriorat sau deschideri de ieșire a sunetului înfundat cu Sebum și Cerumuri. Aici, de asemenea, o curățare zilnică și minuțioasă este un mijloc de prevenire. Dacă înțelegerea limbajului se deteriorează, acusticianul auditiv ar trebui să fie consultat.

Apăsați auditivi în/pe ureche

În cazul otoplasticelor defectuoase, pot exista percepții de presiune sau inflamație. În plus, punctele de presiune sunt parțial cauzate de furtunurile sonore întărite. Acousticianul de aparate auditive ar trebui să fie consultat la ureche la ureche pentru a face o posibilă ajustare a pașapoartelor pentru urechi. Verificarea periodică trebuie, de asemenea, verificată și, dacă este necesar, schimbul de furtunuri sonore și otoplastice trebuie să fie luată în considerare. De regulă, acestea din urmă sunt schimbate după doi -trei ani, dar acest lucru poate varia individual și, prin urmare, este necesar mai devreme.

AIDIUL AUDIBIL LUCRĂRI/ALERGIE

Deoarece otoplastica și locuința aparatelor auditive sunt de obicei confecționate din plastic, reacțiile la material nu sunt excluse. Dermatita sau iritația pielii pot apărea, deoarece anvelopele de ajutor auditiv pe piele dacă au fost utilizate anterior creme sau săpunuri care conțin stimuli. Totuși, acest lucru nu ar trebui să apară de obicei cu un aparat auditiv bine adaptat. Dacă știți că are o piele sensibilă care are tendința de alergie, acest lucru ar trebui să noteze sfaturile auzului pentru a reduce la minimum probabilitatea unei reacții alergice, dacă este posibil.

zgomote nedorite cu aparate auditive

zgomotele nedorite, cum ar fi grăbirea sau fluierul, pot împiedica impresia de ascultare. Rauschen apare de obicei prin umiditate care duce la aparatul auditiv să perturbe conexiunea electrică sau din cauza murdăriei. curățarea și uscarea a aparatelor auditive ar trebui, prin urmare, să fie efectuată preventiv. Țevile apar atunci când otoplastia nu mai sigilează corect. Rezultatul este un feedback, care este remediat de profesionistul pentru îngrijirea auzului prin ajustarea pașaportului pentru urechi. Unul dintre cele mai cunoscute zgomote de fluier sau bip - tinitus - este slăbită în cea mai mare parte prin purtarea aparatelor auditive, dar în cazuri rare consolidate de acestea. Tinnitus poate favoriza, de asemenea, prea mult timp. În aceste cazuri, un medic trebuie consultat.

preveniți efectele secundare

Unele principii ajută la prevenirea efectelor secundare ale aparatelor auditive.

  • Nu purtați aparatul auditiv pentru a da calmul calm și pentru a elibera urechea și aparatul auditiv la umiditate.
  • au verificat regulat aparatele auditive și otoplastice pentru a verifica funcția și scaunul.
  • la o curățarea și uscarea a dispozitivelor.
  • Protejați aparatele auditive de căldură puternică.
  • Nu vă feriți de sentimentul de presiune, mâncărime sau zgomote perturbatoare, pentru a vedea un aparat auditiv acustician.
  • Reparațiile vor fi întotdeauna efectuate profesional.
  • Găsiți aparatul auditiv potrivit prin sfaturi auditive pentru a evita reacția alergică.
  • Purtați
  • aparate auditive zilnic și dispozitivele și acordați -vă timp pentru a vă obișnui cu el.