Loch im trommelfell

Burnină cu blană de tambur - Ce să faci?!

Timpul tău este format dintr -o membrană foarte subțire. Formează o graniță între urechea interioară și partea exterioară a urechii sale. Cerburatul asigură protecția necesară împotriva germenilor. În același timp, are sarcina de a transmite undele sonore. Cerbul joacă un rol cheie pentru întregul proces de auz. Acum se poate întâmpla ca o gaură să fie creată în această membrană sensibilă. În acest caz, medicul urechii, nasul și gâtul vorbește despre o perforație de timpan.

timpanul. Sursa: Tinnitracks

Acest ghid vă oferă toate informațiile necesare despre ceea ce ar trebui să faceți dacă s -a format o gaură în timpan. Mai jos puteți citi ce cauze, simptome și diagnostice există. Vă vom informa, de asemenea, despre toate opțiunile de tratament aici. Dacă aveți alte întrebări, sunteți bineveniți să ne contactați fără obligație.

Care este cauza tunelului sfâșiat?

O varietate de cauze intră în considerare dacă un astfel de defect s -a format în timpanul lor. Acestea pot fi fie o natură inflamatorie sau traumatică. Traumatic înseamnă că gaura a fost creată de o vătămare.

Cele mai frecvente și tipice cauze din zona traumatică sunt auto -umărul. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când vă curățați urechea cu un tampon de bumbac. Alte cauze traumatice tipice pot fi:

  • Schimbarea bruscă a presiunii
  • lovește urechea
  • Leziuni la craniu
  • Jet de apă tare cu o clătire necorespunzătoare a auzului

Toate aceste exemple de mai sus pot duce la o lacrimă în timpan.

cauze tipice într -un timpan rănit

Otita medie este o cauză inflamatorie tipică prin care timpanul dvs. poate obține o gaură. Se face o distincție între forma cronică și acută în inflamațiile urechii medii. Dacă este forma acută, se poate forma o fisură sau o gaură în timpan în etapa avansată și cu multă producție de puroi. De îndată ce puroiul poate curge prin gaura timpanului, locația se îmbunătățește. Au presiune mai mică și mai puțină durere. Inflamația se vindecă mai repede, deoarece urechea medie poate fi acum mai bine ventilată. De regulă, timpanul tău se vindecă de la sine. Cu toate acestea, dacă este un otită cronică, există de obicei un timpan automat.

Care sunt simptomele unei formațiuni de blană de tambur?

formarea blană de tambur (gaură în timpan). Sursa: MedPertise

Când un eveniment traumatic a precedat -o, durerea bruscă și pierderea acută a auzului sunt simptomele tipice ale unei găuri în timpan. Uneori există o ușoară sângerare.

Situația arată puțin diferit cu o perforație acută a timpanului inflamator. Durerea scade atunci când secreția curge. Se poate întâmpla ca urechea internă să fie inflamată. Drept urmare, greață și amețeli pot fi utilizate. Nu este neobișnuit ca tinnitusul să apară în același timp. Uneori se adaugă mișcări ale ochilor. Din când în când mușchii faciali individuali pot fi paralizați.

diagnostic cu o gaură în timpan

Medicul urechii, nasului și gâtului folosește un otoscop sau un microscop de ureche pentru a efectua o oglindire a urechii pentru a putea face un diagnostic clar. De cele mai multe ori, medicul examinează și împrejurimile formațiunii de blană de tambur. De asemenea, ar trebui să faceți un test de auz. Deci, medicul poate afla dacă urechea interioară este afectată și.

blana de tambur accelerează vindecarea

defecte mici din timpanul tău se pot vindeca de unul singur. Cu toate acestea, dacă este un defect mai mare sau o lacrimă completă de timpan, medicul urechii, nasul și gâtul trebuie să vă ajute. El îndreaptă rănirea sau a pus o șină. În acest scop, medicul folosește benzi de hârtie sau silicon și le plasează pe timpan. Acest lucru accelerează vindecarea. Dacă această metodă nu funcționează, deoarece vătămarea este prea mare, timpanul trebuie închis chirurgical. Uneori, chiar și osulele sunt afectate sau distruse. În acest caz, trebuie să aibă loc o reconstrucție completă.

apă în spatele timpanului

Uneori apare o ediție osoasă cronică. Acest defect trebuie furnizat chirurgical. Dacă urechea cu apă a intrat în contact, atunci ar trebui să preveniți un antibiotic. Protejați -vă canalul urechii deteriorate, mai ales atunci când se îmbătați și arătați -l închizând -o cu un bumbac cu cremă specială.

Durata găurii de blană de tambur - auto -heare

De regulă, un defect al timpanului se vindecă relativ bine, pot conta pe aproximativ patru săptămâni. Cu toate acestea, dacă urechea internă sau osiciculul sunt, de asemenea, afectate, poate apărea o reducere permanentă a auzului, chiar este posibilă surditatea. În acest caz, ar trebui să vă consultați imediat medicul, nasul și gâtul și gâtul.