Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

pașapoartele pentru urechi, numite și otoplastice, sunt adaptate individual componentelor urechilor care reprezintă conexiunea dintre ureche și sistemul auditiv. Sunt cruciale pentru purtarea confortului aparatului auditiv și a calității auzului acustic. Nu sunt utilizate pentru linia sonoră, dar pot fi folosite și ca mijloc de protecție auditivă.

aparate auditive cu pașaport pentru urechi

În cazul aparatelor auditive in-ear (IDO), utilizarea unui pașaport pentru urechi este necesară pentru a asigura o adaptare la canalul urechii în formă individuală în care se află IDO. Dar chiar și pentru aparatele auditive HDO (HDO), otoplastica poate fi utilă în anumite cazuri. Acestea includ, în special, deteriorarea auzului severă până la gradul de înaltă calitate și prezența auzului profund.

Cum se face otoplastia?

Deoarece fiecare ureche are o formă extrem de individual, mai întâi trebuie luată o impresie a canalului urechii și a concha. Bazându -se pe acest lucru, trecerea urechii este făcută pentru a măsura astfel încât să se potrivească optim în urechea respectivă. Pentru producție sunt selectate diferite materiale cu grade de duritate la fel de diferite. Atunci când adaptați următoarele, scaunul este deosebit de crucial, deoarece dacă otoplastia nu este suficient de strânsă, poate apărea feedback. Cu toate acestea, dacă este prea fermă, apariția durerii nu poate fi exclusă. Pentru a rafina supra-conferința acustică, se poate efectua și compensații opționale sau foraj cu ton ridicat. În general, cu cât este mai bun scaunul, cu atât este mai bună calitatea auzului!

Pass sau Umbrella?

aparatele auditive HDO sunt introduse parțial în ureche. Fie umbrelă, fie otoplastice pot fi atașate la partea internă. Următoarele diferențe trebuie luate în considerare în cele două formulare ca criterii de selecție:

otoplastică

  • adaptat individual
  • mici deschideri pentru trecerea aerului
  • rezultă mai bine în cazul audierii sau deteriorarea profundă a întregului spectru de frecvență
  • Scaunul strâns evită feedback -ul

umbrelă

  • Dimensiuni standard
  • Deschideri mari cu o ventilație bună
  • sunet natural
  • Mai ales suficient pentru pierderea auzului Ludo
  • mai puțin efort de adaptare

Dacă umbrela sau otoplastica sunt atașate la un aparat auditiv, speciile și gradul de daune auditive decide în primul rând prin . Pierderea auzului severă până la înaltă grad necesită alegerea otoplasticelor, în timp ce cu restricții mai puțin grave în zona de sunet ridicat, umbrela pentru intervenție este de obicei suficientă. Adaptarea mai mică a umbrelei este atât în ​​față, cât și dezavantajată: este salvată, dar pot fi selectate doar dimensiuni standard care se potrivesc cel mai bine cu natura urechii. Drept urmare, nu este garantat că dimensiunile standardizate vor sta optim în canalul urechii.

curățați pașapoartele urechii

O curățare zilnică a Paspaselor urechii este esențială datorită transportorului dimensionat al corpului. În caz contrar, deschiderile de otoplastie pot înfunda gabs de vale și ceară de urechi. Pentru a nu uita procesul de curățare, este, prin urmare, recomandabil să -l integreze ca parte integrantă a rutinei de seară. Este întotdeauna minuțios, dar în același timp atent să protejeze dispozitivele sensibile.

Curățarea pașapoartelor pentru urechi trebuie efectuată folosind cârpe moi, uscate sau șervețele de curățare . Alți agenți de curățare nu ar trebui să fie folosiți, deoarece sunt în mare parte prea agresivi pentru aparatele auditive. În cazul aparatelor auditive HDO, etapele suplimentare de curățare vor fi adesea necesare, de exemplu, dacă au un furtun sonor. În orice caz, după uscarea completă a aparatelor auditive într-o cutia uscată trebuie să fie gândită pentru a preveni deteriorarea umidității. Pentru o descriere detaliată a modului în care este garantată curățarea și uscarea, faceți clic pe aici .

pașapoarte pentru urechi: probleme frecvente

Purtarea pașapoartelor pentru urechi poate îmbunătăți semnificativ auzul, dar - ca peste tot - există și probleme posibile care pot apărea:

  • feedback : apare un feedback dacă sunetul deja consolidat este din aparatul auditiv din cauza scaunului fals al otoplastiei în orice moment și apoi perceput din nou de transportator. Fluierul neplăcut este creat atunci când pașapoartele pentru urechi nu se potrivesc.
  • efect de ocluzie : Precizia potrivită merge mână în mână cu o anumită umplere a urechii. Acest lucru îngust, la rândul său
  • colectarea salariilor urechii : colecțiile de ceară de urechi (cerumen) în spatele otoplastiei pot agrava percepția sunetului.
  • reacție alergică : Materialele utilizate în producție acoperă riscul unei reacții alergice. Când intrați, pot fi utilizate materiale anti -alergenice.
  • Ohrkassktück Presses : Modificările urechii, de exemplu datorită schimbării greutății, necesită o adaptare a otoplastiei. Profesionistul pentru îngrijirea auzului poate fi consultat pentru ajutor.
  • Decolorare : Prin contactul cu Sebum și ceara urechii, decolorarea nu poate fi exclusă. Dacă decolorarea este prea puternică, otoplastile trebuie înlocuite.

Multe dintre problemele menționate pot fi remediate de acustica de aparat auditiv prin mici modificări ale otoplastiei sau modificării setărilor de aparate auditive. Dacă există un efect de ocluzie, este utilă gaura „Verts” numite, adică mici găuri în otoplastie care favorizează pasiunea sonoră. Definiții sau pașapoarte opresive pentru urechi sunt create în ureche din cauza scaunului greșit. În ciuda măsurării, otoplastile trebuie, de asemenea, ajustate, de exemplu în caz de modificări ale urechii exterioare. În consecință, controlul trebuie efectuat în mod regulat pentru a le preveni sau rezolva problemele.

pașapoarte pentru urechi pentru copii

pașapoartele OHR sunt utilizate pentru îngrijirea auzului pentru copii dacă tipul sau gradul de pierdere a auzului necesită acest lucru. Otoplasticii s -au dovedit, de asemenea, la copii deosebit de activi, deoarece sunt mai puțin sensibile decât aparatele auditive cu o ofertă deschisă. Acest lucru le permite copiilor un joc activ, lipsit de griji. Cu toate acestea, creșterea copilului necesită reconstrucția în mod regulat a pieselor urechii pentru a asigura un scaun optim.

Zonele speciale de aplicare a adolescenților urechii

În funcție de producție, pașapoartele pentru urechi pot fi, de asemenea, utilizate în afara utilizării clasice. De exemplu, ele pot fi utilizate ca măsură de protecție auditivă pentru persoanele la joburi puternice sau care joacă muzică. Pentru a face acest lucru, otoplastia blochează zgomote puternice, dar este încă permeabil la percepția limbajului. Puteți citi mai multe despre protecția auzului la locul de muncă aici . În plus, designul potrivit poate fi conjugat cu o adevărată piesă de bijuterie din componente. Pentru a folosi urechile ca bijuterii, un aspect individual este creat cu culori, sclipici și strasuri.

pașapoarte pentru urechi: prețuri și asumarea costurilor

otoplastice sunt incluse în prețul aparatelor auditive. Deoarece companiile legale de asigurări de sănătate acoperă de obicei costurile pentru acest lucru proporțional sau complet, costul plății pașapoartelor pentru urechi depinde de aparatul auditiv asociat.