Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

produceți constant ceară de ureche, deși nici măcar nu sunteți conștienți de aceasta. Cu toate acestea, unii consideră că această secreție vitală este deosebit de incomodă. Prin urmare, mulți folosesc mijloace drastice pentru a scăpa de ceara urechii și pentru a se elibera de ea.

Sunteți conștient de cât de nocivă poate fi igiena excesivă a urechilor pentru tine? Este mult mai bine dacă știi cum îți poți curăța urechile într -un mod sănătos. De aceea, recomandăm acest ghid.

ceara de ureche

Ceara urechii vă servește în principal pentru protecție. În plus, este de fapt responsabil pentru curățarea de sine a urechilor. Prin urmare, ceara urechii este un secret al corpului foarte util și important. Consistența ceară a urechii este atât de lipicioasă, deoarece facilitează îndepărtarea părului mort și a mătritorului pielii moarte din ureche. Ceara urechii transportă automat murdăria la exterior. În plus, secretarul urechii are proprietăți suplimentare hrănitoare pe care este posibil să nu le știți despre nimic. Drept urmare, urechile tale rămân suple în interior. Aceasta este o condiție prealabilă importantă pentru această funcție naturală de curățare. Pe de o parte, ceara de ureche este folosită pentru curățare, pe de altă parte, protejează împotriva infecțiilor fungice și are un efect antibacterian.

ce poți face pentru prea multă ceară de urechi

Aveți senzația că urechile dvs. produc prea multă ceară de urechi? Există posibilitatea ca îndepărtarea naturală să fie perturbată de manipularea manuală prin manipulare manuală? În acest caz, s -a format un dop în canalul urechii. Este un impuls foarte natural că doriți să eliminați acest dop din ureche. Cu toate acestea, ar trebui să fii foarte atent. Nici o nobilime de croșetat și nici un clip de bază nu sunt potrivite pentru acest lucru. Aceste obiecte nu au absolut niciun loc în canalul urechii.

[ Canalul urechii tale este o structură foarte sensibilă, motiv pentru care nu trebuie utilizate astfel de metode de curățare radicală. În caz contrar, vă puteți deteriora permanent urechile.

tampoane de bumbac și dezavantajele lor

Ați folosit vreodată un tampon de bumbac pentru a vă curăța urechile? Atunci probabil că nu erați conștienți că puteți îndepărta ceara urechii doar într -o măsură limitată. Deși tampoanele de bumbac sunt relativ bine căptușite, acestea nu ar trebui să fie introduse niciodată direct în canalul urechii, deoarece, de asemenea, pot irita pielea sensibilă a canalelor urechii și, dacă este necesar, să apese ceara urechii și mai adâncă în canalul urechii. Prin urmare, cu această procedură, favorizați dezvoltarea mufelor. În plus, pot apărea influențe dureroase de urechi.

sunt recomandate urechile pentru curățarea urechii?

Mulți oameni văd urechile ca o alternativă bună la astfel de tampoane de bumbac. Lumânarea urechii sunt în formă de pâlnie, subțire și lungă. Ei promit o curățare bună a urechilor prin vidul generat. Scopul este că se presupune că ceara urechii este aspirată. Această metodă sună avantajoasă și plauzibilă, dar urechile sunt parțial potrivite doar pentru curățarea urechilor. Arsuri pot apărea pe ceașca și pe față. Foarte des se întâmplă ca ceara fierbinte să pătrundă în canalul urechii. Acolo blana cu tambur este imens deteriorată. Poate că acum vă întrebați cum vă puteți curăța corect urechile.

curățarea numai până la canalul urechii

Este suficient pentru curățarea regulată a urechilor, dacă îndepărtați ceara de ureche doar pe partea exterioară a cupei urechii cu o cârpă umedă. Apa călduroasă și un tampon de bumbac sunt suficiente. După cum am menționat deja, ar trebui să curățați doar până la canalul urechii. Cu apa caldă înmuiați secreția.

astfel încât ceara urechii poate curge mai ușor și să scape din canalul urechii, poate fi folosit și ulei de migdale și măsline, pe care le încălziți cu atenție. În mod alternativ, puteți cumpăra picături speciale pentru urechi sau spray -uri pentru urechi în farmacie.

Dacă urechea dvs. a produs deja multă ceară de urechi, ar trebui să vedeți medicul ENT. De îndată ce ceara urechii intră în contact cu apa, aceasta se umflă automat. Dacă dopul a apărut deja, cel mai târziu este într -adevăr blocat în canalul urechii. Veți observa astfel de mufe atunci când urechile încep să mănânce. De asemenea, s -ar putea să simți durere în urechile tale. Un astfel de dop în ureche este adesea asociat cu o ușoară pierdere de auz.

Curățarea urechilor dvs. este doar profesional și ușor la medicul ENT. Dacă urechile dvs. produc o mulțime de secreții și aveți multă ceară de urechi, ar trebui să vedeți în mod regulat medicul dvs. Curățați -vă urechile nu numai în ceașca urechii din zona exterioară, ci și în spatele urechilor. Apa călduroasă este suficientă pentru acest lucru. Atunci ar trebui să vă asigurați că uscați totul bine. Deci nu riscați urechi de urechi.

Așadar, luați în considerare ceara de ureche ca un secret util al corpului. Acest lucru este esențial pentru a vă menține urechile și igiena. Prin urmare, nu aveți grijă de îngrijirea corespunzătoare a urechilor și nu subestimați funcția de auto -curățare.

Informații interesante despre ceara de ureche

europenii au un conținut crescut de grăsimi de 50 % în ceara de ureche. Prin urmare, ceara de ureche a europenilor este relativ umedă. În asiatici, locația arată puțin diferită, conținutul de grăsime din ceara urechii este de doar 20 %. Prin urmare, consistența este destul de crudă.

știi de ce ceara urechii este amară? Cercetătorii presupun că gustul amar este o protecție suplimentară împotriva insectelor, astfel încât să nu cuibăresc în canalul urechii.

Un copil produce semnificativ mai multă ceară de ureche decât un adult. Acest lucru este, de asemenea, mai moale. În plus, culorile de ceară a urechii variază foarte mult. Culorile formei umede pot fi maro-strălucitoare până la maro închis, care sunt destul de prăfuite gri-gri de formă crudă.

În medie, persoanele în vârstă și, în special, bărbații produc mai multă ceară de urechi. Aceasta este adesea cauza pierderii auzului, deoarece atunci canalul urechii este înfundat. O îmbunătățire vizibilă oferă curățare profesională la medicul ENT.