Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

Anatomia urechii: anatomia exteriorului, urechilor mijlocii și interioare

În general, vorbirea urechii este împărțită în trei părți: urechea exterioară , urechea medie și interior ureche . Fiecare parte a urechii preia funcții individuale. Puteți afla cum componentele individuale ale urechii sunt structurate anatomic și în ce măsură sunteți implicat în procesul de auz.

anatomia urechii exterioare

Sarcina urechii exterioare este de a modifica presiunea sonoră și de a direcționa undele sonore primite la urechea medie.

componentele ale urechii exterioare la o privire:
  • onacle
  • Canalul urechii externe
  • timpan (în funcție de sursă este, de asemenea, numărat ca o ureche medie)
  • proces de ciocan

Anatomia urechii exterioare: anatomia cupei urechii

Cupa urechii, denumită și pinna , este singura parte a urechii care se află în afara craniului. Dacă discursul este spus în limbajul de zi cu zi, o ureche vizibilă este de obicei menită, deși este doar o parte a întregii urechi. Cartilajul și este susținut de ligamente și mușchii urechii exterioare. Sarcina explicită a Auricerului este de a conduce undele sonore primite precum un fel de pâlnie la canalul urechii.

Anatomie externă a urechii: (extern) Anatomia canalului urechii

Canalul urechii exterioare este un canal 2-3 cm lung , care variază de la Auricer la timpan. O parte mai mică, exterioară (laterală) a canalului urechii este cartilaginoasă și are glande care sunt responsabile pentru producția de ceară pentru urechi style = "font-Weight: 400;"> Restul (media) parte a canalului urechii, pe de altă parte, este oase și în comparație mai restrânsă decât exteriorul. Sarcina canalului urechii externe este de a conduce sunetul la timpan .

anatomie externă a urechii: Drumfell

Timpul este o membrană subțire, impermeabilă , care este întotdeauna sub tensiune și separă exteriorul urechii medii. Procesul ciocan , care face deja parte din urechea medie. Când undele sonore lovesc timpanul, este vibrație. Vibrația transferă Schall din nou prin intermediul procesului de ciocan la ciocanul din urechea medie.

Anatomia urechii centrale

Urechea medie este folosită pentru a consolida în procesul de auz.

Componentele urechii medii dintr-o privire:
  • eustachische tube
  • paukenhöhle (cavum tympani)
  • osolation (ciocan, nicovală, ethrup)

Anatomia urechii centrale: Paukenhöhle

O parte a urechii medii este Timpani, A oase, cavitate plină de aer , care la rândul său găzduiește cele trei glezne auzite . Hammer , nicovil și ethrup sunt numiți în funcție de forma lor și transferați vibrațiile care ies de la timpan Strong>.

Anatomia urechii centrale: eustachische tube (tuba auditiva)

tubul eustachian, cunoscut și sub denumirea de trâmbiță de ureche , ventilație din urechea medie și compensarea presiunii . În consecință, asigură capacitatea de vibrație de la timpan . De asemenea, conectează urechea medie de camera gâtului nazal (nazofaringe). Egalizarea presiunii de către tubul Eustachian este relevantă. Dacă este blocat, așa cum se întâmplă cu un nas curgător, compensația de presiune este vizibil dificilă.

Anatomia urechii interne

În urechea interioară, conversia a undelor sonore în impulsuri electrice are loc în cele din urmă. De asemenea, conține părți ale organului de auz și de echilibru, care asigură echilibrul de echilibru și orientare spațială . Urechea interioară de pe piciorul de stâncă este poziționată.

Componente ale urechii interne dintr-o privire:
  • labirint cochlear/cochlea cu Corti-Organ
  • labirint vestibular (organ de echilibru)
  • celule de păr

Anatomia urechii interioare: cochlea

Cochlea, cunoscută și sub denumirea de audio melc , este un osopyrinth . Pornind de la urechea medie, vibrațiile timpanului pot ajunge la cohleea prin intermediul osiculelor și fereastra ovală.

Organul corti este de asemenea necesar pentru percepția acustică, care este localizată în Cochlea. La rândul său, aceasta conține sute de celule de păr care transformă vibrațiile mecanice în semnale electrice. Impulsurile nervoase rezultate pot fi transmise în cele din urmă către Sistemul nervos central , astfel încât să poată avea loc o audiere.

Anatomia urechii interne: Organ de echilibru

Trei arcade împreună cu două organe maculare formează aparate vestibulare . Există un lichid și celule de păr în arcade. Accelerațiile rotative sunt percepute de arcade și un semnal corespunzător este transmis creierului de impulsurile nervoase rezultate.

în organele maculare ( sacculus și utriculus ) există și celule de păr , care printr-un Slime Plug care este înconjurat în lichid. Dacă locația capului este modificată, modifică poziția dopului de mucus în funcție de gravitație. Părurile urmează direcția și declanșează astfel impulsuri nervoase , care semnalează schimbarea poziției la creier . Cu toate acestea, pentru echilibru , creierul folosește și informații din ochi și piele.