Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Auzul tonului mijlociu: definiție

O sub -formă a pierderilor de auz senzorial formează pierderea auzului ton -ton. În timp ce intervalul de frecvență medie este de obicei cel mai sensibil la ascultare, există o pierdere de auz în pierderea auzului tonului intermediar în acest domeniu. Dacă apare în combinație cu o pierdere de auz cu sunet ridicat sau cu un sunet scăzut, există o pierderea auzului în bandă largă . O combinație de pierderi de auz apare de obicei odată cu creșterea vârstei.

cauzele unei pierderi de auz

Apariția unei pierderi de auz mid -ton rezultă din problemele din urechea internă, mai precis în melcul audio (Cochlea). Astfel, tipul de inimă este unul dintre auz de auz interior pentru urechi . În zona medie a melcului audio, celulele senzoriale pentru păr mor în pierderea auzului, care declanșează simptomele. Audierea tonului mediu se datorează procese de moștenire care justifică apariția timpurie și deteriorarea continuă a pierderii auzului.

Simptome: Recunoașteți pierderea auzului de ton mediu

Simptomele care vorbesc pentru auzul tonului mediu sunt clare în comunicarea de zi cu zi relativ rapidă. Cei afectați devin din ce în ce mai dificil de înțeles limba , chiar și fără zgomot de fond. Simptomele nu se referă la adâncime și tonuri înalte, acestea pot fi auzite. Audierea tonului mediu se poate dezvolta din cauza deteriorarea continuă până la până la surditatea care se învecinează cu pierderea auzului. De regulă, ambele urechi sunt la fel de afectate.

Diagnostic: Cum este diagnosticat o pierdere de auz?

Pentru un diagnostic semnificativ, se utilizează atât lentile, cât și teste subiective. Acesta din urmă poate fi realizat numai dacă pacienții sunt capabili să dea feedback pentru a auzi. În consecință, nu sunt foarte potriviți pentru copii și bebeluși. Testele obiective determină gradul și originea a deficienței de auz. Crearea unei audiograme oferă informații despre intervalele de frecvență afectate.

Audiograma auditivă a tonului mediu

În audiogramă, se poate observa că pacientul din intervalul de frecvență ridicat și profund înregistrează o audiere suficientă. În segmentul tonului mediu, pe de altă parte, pot fi văzute deficiențe clare pe baza deșeurilor curbelor. Prin urmare, audiograma poate fi atrasă de pierderea auzului mid -ton.

tratament o pierdere de auz cu ton mediu

nu poate fi curat . Acest lucru se datorează în primul rând faptului că există o degenerare a celulelor senzoriale pentru păr, care este ireparabilă. De asemenea, nu poate fi împiedicat să asculte tonul mediu, așa cum este cazul majorității celorlalte tipuri de pierderi de auz. Cu ajutorul aparate auditive , cu toate acestea, se poate obține o îmbunătățire a simptomelor: aparatele auditive consolidează intervalul de frecvență afectat și permit astfel înțelegerea zilnică a limbajului.