Kombinierte Schwerhörigkeit: Definition, Symptome, Ursachen, Behandlung

Pierderea auzului combinat

O pierdere de auz combinată există dacă un sonor management - și un senzația sonoră/schallenschmungschwerhoerkeit"> senzația de sunet de sunet apar împreună . Drept urmare, atât urechile externe, cât și cele interioare . În cazul pierderilor de auz combinate, două zone funcționale sunt perturbate - pe de o parte redirecționarea de la exterior la urechea internă, pe de altă parte Procesarea sunetului în interior urechea interioară. Aceasta înseamnă că sunetul nu poate fi transmis către creier și nu există impresie de ascultare.

Pierderea auzului combinat: Simptome

ca principalul simptom al unei pierderi de auz combinate, restricția numărului de auz . Puterea reducerii auzului variază de la mai ușor la mediu la o deficiență gravă. atât uni- cât și bilateral este posibil, adică doar pe una sau pe ambele urechi în același timp.

Pierderea auzului combinat: Audiogram

Combinația de conducere sonoră și pierderi de auz senzorial senzorial sonor se reflectă și în audiogramă: atât curba conductei de aer (linia cu cercuri) este izbitoare, cât și curba liniei osoase. Dacă ar fi o conductivitate sunetă pură , linia osoasă ar fi discretă . În cazul unei perturbări exclusive în zona senzație de sunet , linia de conducte de os și aer ar fi mai aproape împreună .

Cauze de pierdere a auzului combinată

Cauzele posibile corespund motivelor pentru o conducere sonoră sau senzație de sunet:

  • Genetic predispoziție
  • vârstă -legată uzură
  • excesiv sau pe termen lung poluarea zgomotului
  • individual medicamente
  • tumore
  • trauma craniului
  • infecții ale urechii
  • malformații a urechii interioare, externe sau medii
  • lichid în urechea medie

Tratamentul combinat pentru pierderi de auz

În cazul unei pierderi de auz combinate, trebuie luate măsuri de tratament adecvate atât în ​​zona liniei sonore, cât și în senzația de sunet. Aceasta este singura modalitate de a face o îmbunătățire cuprinzătoare a simptomelor.

linie sonoră : parțial tratabilă prin intervenții medicale sau cu medicamente.

senzație de sunet : De obicei poate fi tratat bine cu aparate auditive.

În plus, există unele implanturi pentru îmbunătățirea simptomelor. Care combinație de metode de tratament este de fapt promițătoare și implementabilă trebuie evaluată individual.