Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Dacă nu pentru a adapta un aparat auditiv convențional care este transportat în urmă sau la ureche, poate fi utilizat, accesul la ascultare poate fi deschis printr -un dispozitiv de auz de conducere osoasă. Pentru cine dispozitivele de conducere osoase sunt potrivite pentru modul în care funcționează o transmisie de sunet fără participarea urechii interne, care proiectează există și modul în care copiii pot fi posibile fără implant, pot fi găsite în acest articol.

Asistele auditive de conducere osoasă: zone de aplicare

Pe de o parte, aparatele auditive de conducere osoasă sunt utilizate dacă stabiliți anatomic atașarea unui aparat auditiv în urmă sau în ureche din cauza deformarea sau lipsa cupei urechii nu poate fi posibilă. Pe de altă parte, Pierderea auzului care efectuează sunet este , de exemplu din cauza deformării sau lipsei lanțului de osicule sau a otosclerozei, precum și a unei amorțuri cu o singură parte. În cazul unei astfel de deteriorări auditive, sunt afectate urechile externe sau medii, ceea ce blochează redirecționarea sunetului către celulele senzoriale ale urechii interne. Drept urmare, este necesară o soluție care stimulează nervul auditiv într -un mod diferit, și anume prin linia osoasă.

Asistele auditive de conducere osoasă: funcționalitate

aparatele auditive ale conductelor de aer preiau sunetul peste microfon, prelucrați -l și apoi cheltuiți -l peste aer în canalul urechii folosind un ascultător. Aparatele auditive de conducere osoasă, pe de altă parte, folosesc capacitatea naturală a osului uman pentru a ghida sunetul pentru a realiza transmiterea sunetului prin vibrații . Există un contact strâns sau apăsând dispozitivul de pe mastoid - osul bombă din spatele urechii - este posibil, deoarece permite transferul vibrațiilor la urechea internă.

Procesul este mai precis după cum urmează: sunetul este înregistrat prin microfon, transformat în semnale electrice și transmis către procesorul audio. Acesta din urmă procesează semnalele în funcție de setările sale. În loc de ascultător, rezultatul este acum transferat unui convertor care face o transformare reînnoită. Produsul: vibrații.

Vibrațiile sunt transferate în osul care folosește sunetul la urechea interioară. Astfel, urechea medie este evitată și adecvarea aparatelor auditive ale conductelor osoase pentru discuții de conducere solidă și numirea dispozitivelor este justificată. În urechea interioară, semnalele sunt transmise creierului, care, în cele din urmă, după descifrarea semnalelor, audierea are loc.

Asistență auditivă pentru conducere osoasă: formulare de construcție

Ca și în cazul tuturor tipurilor de aparate auditive, există și proiecte diferite pentru aparatele auditive de conducere osoasă, fiecare având avantaje și dezavantaje. Ce variantă este potrivită pentru dvs. personal poate fi evaluată doar pe baza senzațiilor și nevoilor individuale, dar veți obține o imagine de ansamblu asupra uzurii disponibile.

Ajutor auditiv pentru conducere osoasă: ochelari

Ochelarii de ajutor auditiv de conducere osoasă sunt o formă relativ ușor de utilizat a aparatului auditiv de conducere osoasă. În mare parte, atașarea sistemului auditiv la parantezele ochelarilor prin Click Systems are loc. În consecință, după o ușoară schimbare a ochelarilor, transportul poate fi pornit rapid și ușor. În mod alternativ, sunt disponibile ochelari auditivi, în care aparatul auditiv este ferm ancorat în modelul de ochelari. Ochelarii trebuie să fie folosiți doar pentru utilizare. Este deosebit de important aici presiunea necesară, cu care parantezele ochelarilor trebuie să se întindă pe craniu pentru a asigura transmisia sonoră. Este o formă subtilă, rezolvată necomplicată și deductibilă de susținere a auzului, dar apare un dezavantaj, deoarece această variantă are sens doar cu vederea simultană slabă. Pentru persoanele care depind doar de ajutorul vizual în anumite situații, un pahar auditiv ferm este, prin urmare, mai mic.

Ajutor auditiv de conducere osoasă: căști

Aparatele auditive de conducere osoasă sunt de asemenea disponibile sub forma unei căști. Cu această construcție, sistemul auditiv este instalat în călcarea căștilor, ceea ce înseamnă că acesta se află automat pe cap. Aici, la fel ca în cazul paharului auditiv, se spune: pune -l și ascultă -l! Datorită reglabilității, aparatul auditiv poate fi ajustat individual pe cap. Posibilitatea de a crește rapid și în jos crește, de asemenea, ușor de utilizat . Cu toate acestea, un dezavantaj arată că căștile supra-urechii sunt de obicei dificil de purtat pe căști.

Ajutor auditiv pentru conducere osoasă: a lipi

Aspectul auditiv de conducere osoasă pentru lipirea este atașat direct pe pielea din spatele urechii, care, în comparație cu proiectele menționate mai sus, este clar exercitat pe craniu. Procesorul audio este atașat la adaptorul de lipici, ceea ce permite auzul bazat pe vibrații. Această construcție a aparatelor auditive de conducere osoasă este deosebit de potrivită pentru copii sau bebeluși, deoarece nu necesită o intervenție chirurgicală, necesită puțină supraveghere în timpul purtării și poate fi testată simplu. În plus, riscul de deformare a osului craniului în timpul creșterii este semnificativ mai mic.

AID auditiv pentru conducere osoasă: bandă de cap

Ligamentele frontale sunt, de asemenea, în special pentru copii, din moment ce sunt considerați blânde, nu stau în calea jocurilor copilărești și, astfel, se dovedesc a fi un însoțitor practic de zi cu zi. Cu toate acestea, trebuie menționat că presiunea de presare poate duce la presiune și dureri de cap și că banda de cap poate fi, prin urmare, portabilă doar pentru o perioadă de timp sau ar trebui modificată în mod regulat în poziție.

Ajutor auditiv de conducere osoasă: implant (baha)

Cea mai complexă selecție dintre aparatele auditive de conducere osoasă este aparatul auditiv „parțial implantat”, de asemenea baha (= Aparat auditiv ancorat în os )
. În timpul intervenției necesare, un șurub de titan este implantat direct în oasele craniului, la care procesorul de auz va fi atașat în viitor. Undele sonore sunt absorbite de procesor și transformate în vibrații care sunt transmise la șurubul de titan. Cu ajutorul liniei osoase, are loc transmiterea vibrațiilor prin șurubul către urechea interioară.

Implantul este deosebit de potrivit pentru sonor foarte puternic, care efectuează auz auditiv, deoarece transmisia cauzată de piele nu mai este necesară. Rezultatul: o calitate mai bună a auzului, cu volumul crescut și economie de energie.

Aidici auditive de conducere osoasă: costuri și subvenție

aparate auditive de conducere osoasă care nu sunt implantate sunt sub subvențiile comune pentru aparatele auditive pentru persoanele asigurate legal. Deci, există sume forfetare pentru asumarea costurilor, care pot fi solicitate individual din asigurarea de sănătate respectivă. În cazul unei implantare , pe de altă parte, se presupune un cost complet de funcționare și implant din partea furnizorului de asigurări. Aprobarea prealabilă este o condiție prealabilă pentru aceasta.