Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Pierderea auzului la copii: simptome, cauze, tratament

aproximativ 1,5 din 1000 de nou -născuți sunt deja afectați de pierderea auzului. Cu alte cuvinte, percepția și procesarea informațiilor acustice sunt limitate de la naștere. Chiar și în perioadele ulterioare în cursul copilăriei și tinereții, reducerile auzului pot apărea din diverse motive. Acestea variază de la infecții până la poluare excesivă a zgomotului. Mai ales la o vârstă fragedă, tratamentul pierderii auzului este esențial pentru a preveni întârzierile sau deficiențele de dezvoltare.

Pierderea auzului la bebeluși și copii recunosc: simptome

Primul semn al posibilelor pierderi de auz este absența speriei pentru zgomote puternice din săptămâna a 4 -a - 6 a vieții. Începând cu a 6 -a lună, copilul dvs. ar trebui să reacționeze activ, de asemenea, la vorbire și să încerce să localizeze surse de zgomot . În funcție de gradul de pierdere a auzului, trebuie observate diverse alte semne în cursul copilăriei: cu o ușoară reducere a auzului , copiii adesea nu aud un limbaj vorbind liniștit și șoptit. În cazul daune de calitate medie până la înaltă , doar zgomotele puternice sunt audibile. Dacă există o pierdere completă a auzului, numai vibrațiile sunt perceptibile de către copii. De asemenea, lovind un discurs puternic, întrebări frecvente de înțelegere și lipsa unei încercări de a -i reedita pe părinți, a 7 -a semne de daune auzului.

Pentru a recunoaște pierderea auzului la bebeluși și copii cât mai devreme și pentru a lua măsuri adecvate, ar trebui perceput toate examenele de detectare timpurie . O primă screening de auz este deja efectuată pe U1, dar un rezultat pozitiv nu înseamnă automat că nu se poate determina nicio deteriorare a audierii ulterior. Când observați semnele descrise, faceți un medic pentru a crea clarificări.

Pierderea auzului la bebeluși: cauze

la bebeluși, 50 % din pierderea auzului sunt ereditare, dar poate exista o dezvoltare falsă sau întârziată în domeniul organelor auditive atât în ​​timpul sarcinii, cât și în timpul nașterii. Pe de o parte, genele speciale sau defectele genetice sunt responsabile de acest lucru, care apar și în combinație cu alte boli, de exemplu, glanda tiroidă, inima sau ochii. Sifilis, boli metabolice sau abuzul de alcool și droguri în timpul în timpul Sarcina poate duce, de asemenea, la pierderi de auz înnăscute la bebeluși. În plus, nașterile premature, daunele mecanice cauzate de sau lipsa de oxigen în procesul de naștere , icterul și sângerarea creierului au potențial negativ negativ la auz. După naștere , riscul este în principal în inflamația urechii medii sau a meningelor, precum și infecții tipice în copilărie, cum ar fi rujeolă, oreion și rubeola.

cauzele pierderii auzului în copilărie

Cauzele pierderii auzului în copilărie se pot datora infecțiilor, dar și consecințele vertebrale , răcelii sau migdalele cu gât mărit pot fi, de asemenea, atribuite. Consecința poate fi o colecție de secreții în peștera Pauken, care la rândul său poate crea o închidere tub . Dacă acest lucru există pe o perioadă de prea lungă, există o schimbare patologică a mucoaselor. Dacă tratamentul medicamentos nu reușește în această stare, un tub de tub este introdus în timpan pentru a provoca ventilație permanentă și uscarea urechii medii. După câteva luni, tubul este respins pe cont propriu. Prin urmare, restricția de ascultare este doar temporar. În ultimii ani, a existat o creștere a tulburărilor de auz la tineri, care sunt atribuite poluare cu zgomot ridicat de muzică.

important : În acest fel, daunele auditive cauzate de apartenența copilului sensibil este evitată în avans, ar trebui prevenită preventiv pentru o protecție auditivă adecvată. Un volum de 85 de decibeli poate fi un risc pentru audierea copilului. De îndată ce se produce deteriorarea, este dificil de reparat. Prin urmare, asigurați -vă că nu vă expuneți copiii în medii excesiv de puternice sau să utilizați o protecție auditivă adecvată.

consecințele pierderii auzului la copii

Tratamentul pierderii auzului este esențial pentru copii pentru a asigura o dezvoltare regulată a limbajului și dezvoltării sociale . Întrucât achiziția limbajului copilului este realizată în mare parte de modele și imitație de rol lingvistic, ascultarea contribuției lingvistice este necesară. Cu cât o intervenție mai anterioară este făcută, cu atât mai bine, deoarece în primele luni și ani de viață, sunt stabiliți piloni de bază fundamentali ale dezvoltării ulterioare . O altă consecință posibilă este întârzierea dezvoltării cognitive, care rezultă din descoperirea restricționată a lumii cu toate simțurile. În plus, pierderile în performanța școlii sunt, de asemenea, izbitoare. Acest lucru poate fi urmărit la faptul că școala este un loc extrem de interactiv în care cunoștințele sunt transmise în primul rând verbal.

Tratamentul pierderii auzului la copii și bebeluși

Ce tratament are cele mai mari șanse de succes depinde de cauza restricției de ascultare. În cazul pierderii auzului din cauza infecțiilor, este posibil de obicei un tratament temporar, medicament . În cazul genetic sau alte cauze, adaptarea unui aparat auditiv adecvat ajută de obicei. Ce caracteristici speciale aparate auditive pentru copii și cât costă pot fi citite aici . În cazuri mai rare, este recomandată introducerea unui implant cochlea , de exemplu, dacă condițiile anatomice sau auditive împiedică purtarea unui aparat auditiv.

Pierderea auzului la copii: Operațiunea

Anumite condiții împiedică utilizarea unui aparat auditiv convențional și, dacă este necesar, necesită utilizarea unui implant. O posibilitate aici este implant cochlea (CI) , care preia funcția de informație a urechii interne și acustice despre Creierul acela înainte. În timp ce aparatele auditive tind să crească volumul, CI este implicat în mod semnificativ în procesul de gestionare în ascultare. Cu toate acestea, un implant de cohlea nu este o soluție miracol. Este nevoie de timp pentru a te obișnui cu dispozitivul și necesită o pregătire intensă în tratarea și ascultarea acestuia. Factorii care influențează succesul cu CI sunt, de exemplu, vârsta în implantare și gradul de pierdere a auzului.

Pierderea auzului la copii: Ce pot face părinții

Când copilul este greu de auzit, pentru majoritatea părinților aceasta este inițial o veste șocantă. Reacțiile emoționale sunt plauzibile și pot fi. Cu toate acestea, este extrem de relevant să reprezentați cel mai bun sprijin posibil pentru copilul dvs.

  1. Aflați mai multe: cu cât ne cunoaștem mai bine cu un subiect, cu atât arată mai puțin amenințător. Cu cât sunteți mai bine familiarizați cu subiectul pierderii auzului, cu atât veți înțelege și vă veți susține copilul.
  2. Luați sfaturi consultative: Când diagnosticați „pierderea auzului”, pot apărea multe întrebări. Nu vă fie frică să căutați sfaturi pentru a face viața mai ușoară pentru copilul dvs.
  3. Fii deschis : Onestitatea față de copilul tău și a altora în ceea ce privește restricția de ascultare ajută, de obicei, la creșterea înțelegerii din afară. Copilul tău va avea mai puține probleme în viața de zi cu zi dacă ființele tale umane știu despre nevoile speciale.
  4. Acceptați, implicați, susțineți : Acceptați caracteristica specială a copilului dvs. și dați -i întotdeauna sentimentul de a fi susținut și implicat. Faceți timp pentru a vorbi cu copilul dvs. și aflați unde îl puteți susține. De exemplu, aranjați semnale (de exemplu, strângere de mână) pe care copilul dvs. le poate folosi pentru a indica faptul că nu a înțeles ceva. În acest fel, puteți reacționa subtil și corespunzător.
  5. Fii răbdător : acordă atenție adaptării contribuției tale lingvistice, astfel încât copilul tău să te înțeleagă cât mai precis. Vorbește cu voce tare și clar și cu răbdare a declarațiilor tale la cerere, pentru a nu vă dezlega copilul.
  6. Utilizați SIDA tehnică : Pe lângă aparatele auditive, există o varietate de accesorii suplimentare care pot îmbogăți viața de zi cu zi a copilului. Aflați mai multe și nu vă feriți de respingerea acestor ajutoare.
  7. Utilizați terapie suplimentară : Pe lângă îngrijirea auzului, ar trebui utilizate oferte suplimentare de terapie. De exemplu, logopedie ajută la susținerea dezvoltării limbajului copilului tău.
  8. Utilizați opțiunile de schimb : pentru părinți, diagnosticul de „pierdere auzului” poate fi o provocare neașteptată în rândul copiilor dvs. Părinții se pot face rețea, se pot sprijini și se informa reciproc despre numeroase oportunități de schimb.
  9. Promovează -vă -confidența de sine a copilului dvs. : pentru a aduce normalitate pentru a face față pierderii auzului, ajutați -vă copilul să vă mențină propria confidență de sine. La școală, copilul dvs. poate fi întâmpinat cu întrebări și rezerve cu privire la un aparat auditiv. Pentru a evita incertitudinile de formare, sprijinul și educația părinților sunt, prin urmare, deosebit de cruciale.