Die Induktionsspule im Hörgerät

Care este bobina de inducție în aparatul auditiv?

un implant de cohlea (CI) sau un aparat auditiv normal înseamnă un ajutor enorm pentru o persoană cu probleme de auz. Chiar și în situații solicitante acustic, aceste realizări tehnice permit o mai bună înțelegere a limbajului și a zonei înconjurătoare . În acest fel, este mai ușor pentru persoana în cauză să continue să participe activ la viață. Există CSI și aparate auditive complet digitale care sunt echipate cu o mulțime de funcții moderne diferite. Aceste funcții permit să filtreze zgomotele tulburătoare în situațiile de auz de zi cu zi . Rezultatul: o experiență de ascultare mai plăcută, fără zgomot.

Cu toate acestea, poate exista întotdeauna înțelegerea dificultăților în spațiul public , de exemplu atunci când o locație a evenimentului este sunată prin intermediul unui sistem de difuzoare. Aici, de asemenea, există acum o soluție bună dacă aparatul auditiv conține o așa-numită bobină de inducție sau t-bob . Transmisia sunetului este apoi contaminată cu mai puțin zgomot de fundal și mai puțin reverb.

importanța unui sistem de auz inductiv

Semnalele de muzică sau limbaj pot fi transmise folosind un sistem de auz inductiv. Transmisia este fără fir la aparatul auditiv sau la implantul cohleei corespunzător prin crearea unui câmp electromagnetic de o așa-numită buclă inelară în sistemul auditiv inductiv. Câmpul electromagnetic este apoi primit de T -bobina din CI sau aparat auditiv și tradus în tonurile corespunzătoare pentru ascultător

Majoritatea sistemelor de sunet moderne conțin un astfel de sistem inductiv. Îl puteți găsi, de exemplu, în următoarele dispozitive:

  • difuzor
  • amplificator
  • Mixer
  • microfon

într -un mixer , limbajul sau semnalul muzical este pregătit și transferat într -un amplificator prin buclă de inducție. În sistemul de auz inductiv inductiv , semnalul nu este acum transferat unui difuzor, ci către un cablu de buclă de inel conectat care este așezat în jurul camerei. Cablul furnizează apoi camera cu semnalele sonore.

Toate persoanele care se află în această zonă de buclă inelară pot primi apoi semnalele de sunet prin intermediul t-bobinei în aparatul auditiv sau CI . Camerele echipate cu bucle de inducție sunt marcate cu simboluri adecvate . Asociația Germană de Lider de Hearning oferă o imagine de ansamblu bună asupra camerelor cu sisteme de auz inductiv de lângă tine pe pagina sa de pornire.

Utilizarea t-bobinei

O mulțime de aparate auditive sau implanturi cochlea au deja o bobină de t. Poate fi activat fie cu butonul de selecție a programului , fie cu un întrerupător înclinat . Acum, semnalele de limbaj sau muzică sunt la fel de audibile ca și au fost eliminate și înregistrate de microfon. Dacă semnalul nu este de înțeles, auzind acustician ar trebui să fie consultat,

Deci participați din nou la viața socială!

Transmisia vocală folosind T Coil funcționează fără fir. Această tehnologie de transmisie este singura tehnologie generală a producătorului și este utilizată atât pentru implanturi Cochlea, cât și pentru aparate auditive . Permite persoanelor cu o pierdere de auz să participe la viața socială în spațiul public. Bobina minusculă are nevoie de puțin spațiu în aparatul auditiv, astfel încât micile aparate auditive IM-Ear să poată fi echipate cu acesta.

Oriunde sunt instalate sisteme auditive inductive, bariera de comunicare poate fi depășită prin intermediul T-bobului integrat. Datorită aparatului auditiv echipat cu T BOLL, nu există nimic mai mult în calea unei vizite la cinema sau teatru ! Evenimentele adecvate sunt din nou perceptibile din nou acustic. De asemenea, nu există mai multe probleme în aeroport , în carosabil sau în supermarket , deoarece uneori sunt instalate astfel de sisteme auditive.

Situațiile problematice acustice includ, de asemenea, distanțe lungi de semnalul de ieșire, zgomot puternic sau acustică slabă a camerei. Dacă este instalat un sistem de auz inductiv, aceste probleme sunt ușor ocolite. Prin urmare, are sens să întrebați înainte de a vizita un eveniment dacă există un sistem de auz inductiv și dacă acesta este pornit.

întrebări și răspunsuri despre sistemul de auz inductiv

Există factori perturbatori care fac imposibilă primirea sistemului de auz inductiv pe aparatul auditiv?

Cât de bine auzi într -o cameră cu un sistem de auz inductivă direct la modul în care utilizați și setați această tehnologie.

este adevărat că există mai multe sisteme inductive atât în ​​țările scandinave, cât și în Marea Britanie decât în ​​Germania?

Da, așa este, pentru că cei mai cunoscuți producători de amplificatori din lume sunt acasă, de exemplu, în Marea Britanie și Suedia. Există o piață uriașă pentru astfel de dispozitive. în Germania, pe de altă parte, nu avem un singur producător . În plus, Scandinavia și Marea Britanie au avansat în general în ceea ce privește abordarea restricțiilor fizice. Aici Germania rămâne în urmă cu dezvoltarea. Cu toate acestea, acum există un standard revizuit pentru clădirea fără barieră care determină cerințele modului în care clădirile publice trebuie echipate cu barieră -fără.

Cum pot reacționa dacă nu există un sistem de auz inductiv la o locație a evenimentului?

În plus față de sistemul auditiv inductiv, sunt disponibile alte două opțiuni pentru transmisie: transferul de infrarot sau de funk . În mod obișnuit, căștile sunt utilizate în acest caz. Dacă aveți o ușoară pierdere de auz, puteți elimina aparatul auditiv și puteți pune în schimb căștile . Cu toate acestea, dacă suferiți de o pierdere de auz de calitate medie până la înaltă, atunci bucle inele de gât de inducție . În mod ideal, îți folosești propriul, dar uneori organizatorii oferă și astfel de bucle de inel de gât.

Cât de pronunțată este conștientizarea sistemelor de auz inductiv și a pierderii auzului în public?

Oamenii care nu sunt greu să se audă ei înșiși se pot pune adesea în situația deficiențelor de auz. O presupunere foarte frecventă este aceea că sistemele de vorbitori buni ar reduce deja o mare parte din problemele auzului. Desigur, nu este cazul. Outsitorii interesați pot avea o impresie destul de bună despre problemele cu care se confruntă adesea exemple de auz cu exemple de auz. Aceste exemple de auz simulează apoi impresiile de ascultare în diferite situații dificile.