Hörverlust: Behandlung, Ursachen, Symptome

(brusc) pierderea auzului și cauzele sale

la nivel mondial sunt afectate de un miliard de oameni cu pierderi de auz. Atât la nou -născuți, cât și la copii și la adulți, există riscul de a dobândi slăbiciune auditivă sau de a fi născut cu ei. Pierderea auzului poate apărea atât pe una (unilaterală), cât și pe ambele urechi (bilaterale). Termenul include o serie de forme diferite. Puteți afla mai multe despre diferitele tipuri de pierderi de auz/pierderi de auz.

Cauze de pierdere a auzului

O pierdere de auz este atribuită diverselor cauze. Pe de o parte, este justificat cu procesul natural de îmbătrânire, în care poluarea zgomotului joacă în special un rol crucial. Pe de altă parte, în special, în special la copii, există un declanșator frecvent pentru pierderea auzului temporar sau permanent.

Pierderea auzului din cauza vertițării

O inflamație a urechii medii duce la umflarea mucoaselor la ureche. Drept urmare, ventilația urechii interne nu mai este garantată. Aceasta creează presiune negativă, care este exprimată într -o presiune de presiune. Poate exista o pierdere temporară de auz, care dispare de obicei după vindecarea inflamației.

Pierderea auzului din cauza urechilor înfundate

Constipația urechilor poate duce, de asemenea, la pierderi de auz temporar. La copii, o parte din urechi se înfundă prin pătrunderea corpurilor străine. În acest caz, există un risc de deteriorare accidentală a urechii la distanță, care poate avea probleme și cu aceasta pe termen lung. Pacienții adulți au mai des constipația canalului urechii din cauza ceară a urechii. Aceasta este, de asemenea, o restricție de ascultare temporară care este remediată prin curățare.

Pierderea auzului din cauza stresului

Pierderea auzului poate apărea din stres excesiv. Se crede că adrenalina hormonului de stres este responsabilă, ceea ce provoacă înghesuirea vaselor de sânge. Cu toate acestea, procesul exact nu este cunoscut în întregime. Oricine suferă o pierdere de auz cu stres excesiv ar trebui să fie conștient de riscul unui accident de auz. Într -o astfel de suspiciune, este recomandabilă o vizită la specialist.

Pierderea auzului din cauza accidentului vascular cerebral

accidentele vasculare cerebrale care afectează lobul temporal pot afecta căile ferate audio și, prin urmare, restricționează audierea. O legătură între pierderea auzului și accidente vasculare cerebrale poate fi, de asemenea, văzută invers: pacienții care au suferit o pierdere bruscă a auzului au arătat în studii un risc mai mare de accident vascular cerebral.

Pierderea auzului de Corona

În general, infecțiile virale influențează apariția pierderii auzului. Până în prezent, restricțiile de auz au fost până acum puțin cunoscute sub numele de simptom activ COVID-19. În contextul consecințelor târzii, pierderea auzului este menționată mai des, dar conexiunea nu a fost încă clarificată din cauza lipsei de cercetare. Dacă suferiți o pierdere de auz în contextul unei infecții cu corona, ar trebui să fiți tratați cât mai curând posibil.

Pierderea auzului la bătrânețe

de la vârsta de 50 de ani, face parte din procesul natural de îmbătrânire care scade performanța auzului. Cauzele pierderii auzului, denumite și presbyakusis , nu sunt complet clarificate. Se poate presupune că închiderea celulelor părului în urechea internă a îmbătrânirii naturale, sunt influențate zeci de ani de poluare a zgomotului și factori ereditari.

pierderea bruscă a auzului

O pierdere bruscă a auzului este atunci când pierderea are loc brusc pe una sau ambele urechi în câteva zile. Aceasta este o urgență medicală cu care ar trebui să vedeți imediat un medic. Unii dintre cei afectați aud un sunet „PLOP” înainte de începerea pierderii auzului. În plus, apare adesea o combinație cu tinitus sau amețeli. Cauzele includ:

  • Cantă excesivă de ceară pentru urechi
  • infecții virale
  • tumore
  • trauma capului
  • medicamente
  • Boli imune
  • boli idiopatice (scleroză multiplă, menière )
  • Boli vasculare care restricționează alimentarea cu sânge la ureche.

Diagnosticul de „pierderi de auz” are loc în cazul unei reduceri a auzului a peste 30 de decibeli în trei frecvențe. De obicei, generarea unei pierderi bruște a auzului este posibilă în două săptămâni, dar tipul și durata tratamentului depind de cauza specifică.

Tratamentul cu pierderi de auz

În funcție de cauza pierderii auzului dvs., diferite măsuri de tratament sunt promițătoare. Multe declanșatoare pot fi deja îndepărtate prin intervenții minore sau tratament medicamentos. Deficiențele de auz care apar prin infecții sunt, de asemenea, rezolvate după vindecarea bolii. În cazul restricțiilor de ascultare permanentă, tratamentul folosind aparate auditive este în mare parte disponibil. Se aplică următoarele: cu cât este mai devreme plimbarea către doctor, cu atât mai bine. Dacă așteptați prea mult timp, riscați deteriorarea în auz sau în alte efecte secundare nedorite, cum ar fi tendința de izolare socială.