Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

indiferent dacă este preventiv sau în cazul unei pierderi de auz existente, instruirea auzului poate contribui la îmbunătățirea a auzului sau la prevenirea pierderii auzului , precum și la procesul său progresiv . Ceea ce stimulează nervul esențial al cornului pentru procesul de auz dacă nu este stimulat cu suficienți stimuli auditivi. Astfel, stimularea antrenamentului auditiv asigură că nervul audio rămâne activ și pierderea auzului nu se solidifică. Audierea poate fi, de asemenea, instruită atunci când este purtat un aparat auditiv, deoarece acest lucru provoacă, de asemenea, stimularea auzului și îmbunătățește înțelegerea și ascultarea cu consolidarea ascultării.

Pe lângă auz, creierul joacă, de asemenea, un rol crucial în procesul de auz. Drept urmare, acesta din urmă este la fel de multă atenție în formarea auzului. Este practic ca exercițiile corespunzătoare să poată fi efectuate zilnic și deja cu o cantitate mică de timp. Rezultatele sunt cu atât mai impresionante pentru acest lucru, deoarece odată cu antrenamentul creierului și al auzului, atât circulația sângelui , cât și flexibilitatea cognitivă

Dacă suspectați daune auditive, ar trebui să faceți o programare cu un specialist audio, în orice caz, pentru a menține îngrijiri adecvate și pentru a contracara o agravare. Mai degrabă, antrenamentul auditiv poate fi privit ca o măsură suplimentară sau o prevenire, nu ca terapie unică.

exerciții pentru antrenament auditiv

Cel mai simplu mod de a face este antrenamentul regulat de ascultare atunci când este integrat în viața de zi cu zi ca parte integrantă a vieții de zi cu zi. Pentru că se aplică următoarele: cu cât este mai mare instruire, cu atât efectul este mai bun. Un efect secundar practic este o creștere a capacității de concentrare.

Există diverse exerciții care pot fi utilizate între sau într -o manieră foarte vizată pentru a promova auzul și creierul.

Citiți

​​ tare: Citiți -vă tare și ascultați -vă propria voce. Ia -ți propriile respirații și schimbă -te în sunetul vocii tale. Poate că sună ciudat la început și se poate simți și neobișnuit la început, dar ajută la perceperea zgomotelor diferite exact și să le diferențiezi unul de celălalt.

ascultă : Acest exercițiu trebuie efectuat cu ochii închiși, deoarece acest lucru atrage atenția. Încercați să captați orice zgomot în zona dvs. acustic și să vă identificați, dacă este posibil. Scopul este de a plăti zgomote deosebit de liniștite care, în mod normal, nu sunt auzite.

Musik : Chiar și iubita de ascultare a muzicii poate fi conectată la antrenamentele auditive. Pentru a face acest lucru, treceți la muzică sau radio și treceți prin cameră. Concentrați -vă asupra modului în care se schimbă zgomotele în timp ce vă variază poziția. Testați același lucru cu volume diferite sau pe o distanță mai mare, de exemplu dintr -o altă cameră. Ce este exact în melodia ta preferată? Ce instrumente sunt utilizate în melodie? Vei fi surprins de câte detalii pot fi încă descoperite în melodii bine cunoscute.

Stai în mișcare : Mișcarea este bună pentru corpul tău, cu siguranță știai deja asta. Cu toate acestea, ceea ce nu este conștient de mulți: beneficiile auditive beneficiază de activitatea fizică în mod egal. Deoarece mișcarea promovează fluxul de sânge către întregul corp, inclusiv urechea interioară și cohleea, care are o proporție semnificativă din procesul de auz. Nu trebuie să faceți exerciții de fitness stricte pentru acest lucru, chiar și ușoară mișcare îți face circulația sângelui și aduce cu ea avantajele dorite. Găsiți ceva care vă place, pentru că în cel mai bun caz vă deplasați în fiecare zi și faceți ceva bun pentru corpul și mintea voastră.

yoga : Ca un sport deosebit de benefic, yoga combină antrenamentul corpului, minții și sufletului. În afară de aspectul mișcării, anumite poziții ar trebui să exercite, de asemenea, o influență suplimentară și pozitivă asupra auzului. În timpul exercițiilor tensionate, corpul se poate elibera de frică și stres, ceea ce îmbunătățește circulația și funcția nervoasă. Tinnitusul poate fi, de asemenea, tratat eficient cu practica de reducere a stresului.

Meditație : Poate fi puțin mai liniștit? Atunci meditația este mijlocul în numeroase scopuri! Pe lângă avantaje impresionante asupra sănătății, cum ar fi reglarea tensiunii arteriale și a stresului, relaxarea concentrată promovează și auzul său. Meditația este un antrenament cu cea mai mare atenție, care, pe de o parte, afectează circulația sângelui creierului, care la rândul său face o proporție mare de ascultare, iar pe de altă parte, ascultarea poate fi instruită în mod explicit. Atrage întotdeauna atenția de la corpul tău către sunetele din care te înconjoară. Luați -l într -o manieră vizată, fiecare mic detaliu, similar cu exercițiul Lausch. Starea celei mai mari concentrații pe care o atingeți într -o meditație vă va ajuta.

Exerciții de respirație : fie în yoga, fie în timpul meditației, respirația conștientă și exercițiile de respirație țintite ajută la îmbogățirea sângelui cu oxigen. Drept urmare, poate fi obținut și un flux sanguin îmbunătățit la ureche și, astfel, o îmbunătățire a auzului.

Voice Focus : Când a fost ultima dată când ați citit ceva? Probabil este din nou din nou, pentru că aici puteți combina cu ușurință viața de zi cu zi și antrenamentul auz. Închide ochii în timp ce persoana actuală se mișcă liber în cameră și citește din cartea ta preferată, ziarul sau blogul Mysecondear. Din ce direcție provine vocea? Cum se schimbă percepția vocii? O practică distractivă și eficientă de a asculta direcția.

puzzle and play : majoritatea îl cunosc din tabelul părinților sau al bunicilor - puzzle -ul bine -cunoscut. De fapt, puzzle -urile stimulează efectiv creierul, indiferent dacă este vorba de o grilă de cuvinte sau puzzle logică și pot promova, de asemenea, procesul de auz. Succesul apare atunci când cel puțin o dată pe săptămână, mai bine, dar mai bun în fiecare zi, este nedumerit. Dacă preferați să utilizați jocuri de cărți, puteți face și ei. Principalul lucru este că este distractiv și poate fi integrat în viața de zi cu zi în mod regulat. Un efect secundar pozitiv al jocurilor este contactul social, în timp ce împreună mintea este ascuțită. Pierderea auzului poate duce la spatele și singuratic al celor afectați, serile de joc sau competițiile de puzzle contracara activ acest lucru.

preveniți problemele de auz

Pregătirea auzului este o opțiune pentru a preveni pierderea auzului sau pentru a contracara deteriorarea unei reduceri de auz existente. Totuși, acest lucru nu este suficient: este important să vă protejați auzul de influențe dăunătoare. Următoarele orientări vă vor ajuta să vă protejați auzul:

  • Evitați să ascultați muzică pură, deoarece vă poate distruge iremediabil celulele părului. Puneți un volum moderat și, de asemenea, reduceți cel mai bine durata sunetului.
  • Oricine lucrează la Loud Workplaces este mai bun pentru O protecție auditivă adecvată , astfel încât să nu se manifeste daune. < /li>
  • Performanța auzului ar trebui verificată în mod regulat pentru a reacționa prompt la modificări.