Hörschaden: Auslöser, Symptome, Prävention

Daune auzte: declanșator, simptome, prevenire

Daunele auditive rezultă, în general, din factori ereditari, zgomot, din cauza bolii sau din cauza vârstei. În acest sens, alters- și pierderea auzului de zgomot sunt una dintre cele mai frecvente forme. În timp ce, odată cu creșterea vârstei, funcția de auz scade treptat din cauza uzurii, acest proces poate duce la daunele grave din cauza poziției excesive sau prea lungi, curvă.

Primele semne de deteriorare auditivă pot tinnitus , lipsa de percepție a tonurilor mari < /A> De asemenea, dificultăți în înțelegerea conversațiilor cu zgomote de fundal. De cele mai multe ori, frecvența variază de la 4000 Hertz sunt în mare parte afectate, dar daunele se răspândesc progresiv în alte zone.

daune auzului înnăscute

Motivele pentru care copiii sunt născuți cu daune auditive sunt numeroase. Pe de o parte, factorii genetici sunt un factor tipic. Dar chiar și în timpul sarcinii și la naștere, deteriorarea copilului poate provoca audierea. În unele cazuri, cauzele deteriorării congenitale ale auzului nu pot fi complet determinate. Dacă există daune auditive de la naștere, acest lucru are adesea efecte grave asupra dezvoltării limbajului. Pentru recunoașterea timpurie care asigură tratamentul rapid și atenuarea daunelor consecvente, trebuie utilizat screeningul auzului nou -născutului.

Daune auditive din cauza zgomotului

Zgomotul excesiv este capabil să deterioreze părul care înseamnă celulele din urechea internă, deoarece a îngustat vasele de sânge. Drept urmare, celulele părului sunt mai puțin furnizate cu sânge și suferă o lipsă de oxigen. Lipsa de oxigen previne la rândul său funcționalitatea corespunzătoare a celulelor părului, și anume redirecționarea stimulilor nervoși. Deteriorarea celulelor părului este ireparabilă. Cu toate acestea, acest lucru poate fi prevenit prin purtarea protecției auditive, a pauzelor de ascultare suficiente și a evitării zgomotului. Acest lucru se aplică în special pentru locuri de muncă sau hobby -uri care aduc o poluare ridicată a zgomotului.

Dacă daunele auditive sunt cauzate de zgomot, se vorbește un
pierderea auzului de zgomot .

Daune auzate din căști

Zgomotul nu este disponibil numai la locul de muncă, ci și în viața de zi cu zi. Ascultarea muzicii este subliniată în special aici, care nu are loc întotdeauna la un volum temperat. Deteriorarea auzului cauzată de căști apare atunci când urechile sunt sonicate pe căști cu muzică tare excesivă pe o perioadă mai lungă de timp. Avertismentele activabile ale smartphone -ului cu privire la adecvarea volumului muzicii servesc ca o ghid practic.

auz Daune prin muzică puternică

Muzica puternică fără utilizarea căștilor poate fi, de asemenea, dăunătoare. Daunele auditive provocate de muzica puternică este favorizată în principal de concerte, festivaluri și cluburi. La aceste evenimente, muzica este redusă în volum de 100 dB sau mai mult și, prin urmare, sunt clar în zona de auz. Dacă vizitați mai des evenimente de acest fel, ar trebui să vă gândiți să purtați protecție auditivă.

Daune auzate după concert

Daunele auditive după un concert sunt de obicei temporare. De obicei, se exprimă într -o auz plictisitor și un zgomot de ureche care dispare din nou în câteva ore. Cu toate acestea, pe termen lung, daunele auzului se pot manifesta, deoarece în cluburi și la concerte există volume extreme care ar necesita deja măsuri de protecție la locurile de muncă.

Daune de auz din cât de mult db?

Conform ordonanței la locul de muncă, angajatorii trebuie să pună protecția auzului pentru angajații lor pe o perioadă de 8 ore pe o perioadă de 8 ore. De la 85dB, purtarea efectivă a protecției trebuie deja verificată de către angajator. Prin urmare, se poate presupune că volumul pe termen lung poate duce la deteriorarea auzului peste 80dB. OMS recomandă, de asemenea, expunerea volumelor de peste 100dB un maxim de 15 minute pe zi.

Ce daune auditive există?

După cum s -a indicat deja în introducere, există diferite tipuri de daune auditive. Practic, se face o distincție între senzația de sunet, conducerea sunetului și pierderea auzului combinat. Acest articol .

oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a tipurilor de daune auzte

Daune auditive la copii și adolescenți

daunele auditive la copii și adolescenți apar tot mai mult. Pe lângă daunele auzului condiționat ereditar, zgomotul joacă un rol aici. Pentru gama de vârstă menționată, există surse de zgomot potențial dăunătoare, în special în zona de agrement. Consecințele negative pot fi prevenite, de exemplu, prin jucării liniștite (cu condiția ca jucăriile să fie sunetul sunetului) și, desigur, prin purtarea protecției auditive și a evitării generale a zgomotului.

Antibioticele auditive a auzului

Nicotina, alcoolul, precum și diversele medicamente pot influența auzul. În domeniul medical, antibioticele pentru infecții bacteriene sunt suspectate de a duce la pierderea auzului. Antibioticele aminoglykoside, în special, sunt criticate puternic. Cu acest antibiotic, celulele senzoriale ale părului din urechea internă, care sunt responsabile de zgomot, pot fi afectate. Riscul este în principal cu bebelușii prematuri nou -născuți.