Hörimplantat Unsichtbar | MySecondEar

implant auditiv invizibil

Un implant de cohlea este o proteză auditivă electronică. Transformă sunetul în semnale electrice și le transferă direct în nervul audio. Zonele deteriorate din ureche pot fi evitate.

Tratamentul cu un implant Cochlea a fost luat în considerare doar în cazuri excepționale cu surditate unilaterală, deoarece s-a temut că implantul Cochlea ar putea afecta înțelegerea limbajului la urechea auditivă normală. Cu toate acestea, clinica Universității Freiburg a respins clar acest lucru.

consecințe tardive ale unei amorțuri cu orientare

Cauzele unei surderi -dedate pot fi, de exemplu, malformații înnăscute ale urechii, tumori pe nervul claxonului (astfel schwannoamele numite în echilibru sau melcul capului), leziuni la cap sau o cădere auditivă. Studiile medicale au arătat că surditatea pe termen lung poate avea consecințe grave pentru cei afectați. De exemplu, duce la o deteriorare a memoriei și a altor abilități mentale și crește riscul de a dezvolta demență.

Mai mult: în timp, această depreciere poate duce și la izolarea socială, deoarece de ex. B. Reuniunile familiei mari sau vizitele la restaurant cu prietenii reprezintă o povară enormă și un efort pentru cei afectați. Adesea evită în sfârșit astfel de situații.

chirurgie în spatele urechii

Un implant de cohlea poate ajuta acești pacienți să audă pe urechea porumbelului. Proteza auditivă electronică constă dintr -un computer vocal și o bobină cu un electrod.

În timpul intervenției chirurgicale, o bobină cu un electrod în os este implantată în spatele urechii pacientului. De acolo, electrodul subțire de un milimetru este introdus cu atenție în melcul audio în nervul audio, unde stimulează electric nervul auditiv. În acest fel, zgomotele externe sunt transmise direct și fără ocoluri către nervul audio.

la pacienții a căror cauză a surdității unilaterale este un schwannom, adică o tumoră benignă în melcul audio, utilizarea unui implant de cohlea a fost considerată imposibilă de mult timp. De regulă, tumora umple complet cohleea și uneori organul de echilibru. După îndepărtarea tumorii, nu mai este suficient țesut pentru a utiliza implantul.

noua tehnologie chirurgicală ajută, de asemenea, la pacienții cu tumori. Spre deosebire de metoda clasică, capsula grea a melcului audio este operată în funcțiune. Cu toate acestea, este important ca zona în care se află coarnele să fie păstrată.

Apoi tumora este îndepărtată complet și electrodul implantului cohleei este plasat în jurul restului rămaș al cohleei cu celulele auditive. Capsula cohleei este apoi reconstruită, adică. H. umplut cu propriul material al pacientului. Până în prezent, 30 de pacienți au fost furnizați cu succes cu un implant de cohlea.

normalizare numai după șase luni

Prima impresie de ascultare după „pornirea” implantului Cochlea este diferită pentru fiecare pacient. Nu este neobișnuit ca transportatorul să recunoască imediat vocea tehnicianului și să -și poată înțelege direct cuvintele. În orice caz, impresia sonoră este neobișnuită: tinule, mecanic, artificiale ca voce de computer. În alte cazuri, percepția acustică este limitată la zgomote și tonuri în primele zile.

Încet creierul începe să analizeze noile impresii de ascultare și să le compenseze cu modele de sunet cunoscute. Acest lucru se face de la sine, dar poate fi susținut și accelerat de exerciții adecvate în îngrijire ulterioară și reabilitare. Treptat, înțelegerea returnării limbajului și a sunetului vocilor, tonurilor și zgomotelor devine mai naturală. Durează cel puțin o jumătate de an, de multe ori mai mult până când se obține o percepție sonoră clară și diferențiată, care este din nou percepută ca „frumoasă”.