Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Cum obțin un aparat auditiv?

Dacă există suspiciune de slăbiciune auzului, cel mai bine este să mergeți la o ureche, nas și gât de gât (ENT) mai devreme. Se efectuează un test de auz, cauza și gradul pierderii auzului dvs. sunt determinate și se verifică adecvarea urechilor pentru aparate auditive. Dacă este determinată o pierdere de auz, veți primi un regulament de aparat auditiv de la medic.

Pentru ce este necesar regulamentul de aparate auditive?

Regulamentul de aparate auditive este ca o rețetă medicală și vă dă dreptul să primiți o plată suplimentară pe aparatele auditive din partea companiei de asigurări de sănătate. Dovada unei necesități medicale a dispozitivelor este o cerință de bază pentru asumarea costurilor. Pentru testul de audiere gratuită, selecția unui aparat auditiv și a unui proces de proces, nu este încă necesară nicio reglementare, doar atunci când achiziția este procesată. Acusticianul dvs. auditiv va prelua facturarea cu compania de asigurări de sănătate. În orice caz, ar trebui să vă clarificați în avans asigurarea de sănătate, dacă acustica dvs. de aparat auditiv este listată ca partener contractual. În acest fel evitați complicații surprinzătoare în subvenție.

Care sunt condițiile pentru un regulament de aparate auditive?

Un regulament pentru nevoia de bilateral aparate auditive sunt supuse următoarelor în " Liniile directoare ale Comitetului mixt federal privind ordonanța SIDA în îngrijirea medicală contractuală ”Criterii stipulate:

  • O pierdere de auz de cel puțin 30 de decibeli pe urechea mai bună trebuie să fie disponibilă în cel puțin o frecvență de testare între 500 și 4000 Hertz.
  • Rata de înțelegere nu trebuie să fie limba audiometric - pe urechea mai bună și cu căști în testul de monosilare Freiburg cu 65 de decibeli - nu peste 80 %.

Pentru o aprovizionare cu o singură aprovizionare, trebuie îndeplinite următoarele cerințe:

  • Pierderea auzului urechii necorespunzătoare trebuie să fie de cel puțin 30 de decibeli într -o frecvență de testare între 500 - 4000 Hertz.
  • Rata de înțelegere poate să nu fie supusă limbajului audiometric - pe urechea mai rea și cu căști în testul de monosilație Freiburg la 65 de decibeli.

pentru alte tipuri de aparate auditive, inclusiv aparate auditive de conducere osoasă, criterii de deviere.

Validitatea reglementării reglementării auditive

De regulă, un regulament de ajutor auditiv este necesar doar pentru îngrijirea primară. Dacă primiți un astfel de certificat, acesta este valabil timp de șase luni, dar trebuie să fie disponibil companiei de asigurări de sănătate la 28 de zile de la data emiterii. În consecință, acordați atenție unei vizite în timp util la profesionistul de îngrijire auditivă după expoziție. Astfel, ei obțin suficient timp pentru a testa noile aparate auditive fără a risca complicații în plata suplimentară.

la fiecare șase ani puteți cere o nouă subvenție pentru noi aparate auditive de la compania dvs. de asigurări de sănătate. De obicei, nu trebuie să aveți un nou regulament emis pentru îngrijirea de urmărire. Cu toate acestea, excepțiile se aplică dacă sunt achiziționate noi aparate auditive înainte de sfârșitul ciclului de șase ani, de exemplu din cauza pierderii. În acest caz, ar trebui să prezentați un nou regulament de aparat auditiv al medicului dumneavoastră.