Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Repararea ajutorului auditiv: costuri, tarife forfetare, asigurări de sănătate

aparatele auditive sunt o parte importantă a vieții de zi cu zi pentru persoanele cu probleme de auz. Ei permit lumii să perceapă mai bine lumea și să înțeleagă ce se spune. Cu toate acestea, dacă aparatul auditiv se descompune sau nu mai funcționează corect, acest lucru poate duce la dificultăți care fac viața de zi cu zi considerabil mai dificilă. În acest articol ne vom ocupa de reparația aparatelor auditive și vom privi cum să reparați un aparat auditiv rupt.

e s oferă diverse motive pentru care trebuie reparată un aparat auditiv. Umiditatea este cel mai mare dușman al componentelor sensibile din aparatele auditive și poate duce la îmbătrânirea timpurie și la defecte. Nu este neobișnuit ca acest lucru să conducă la un eșec funcțional. Forța este adesea mai mare decât presupusul defect și doar bateria sau un furtun auditiv trebuie schimbate. Dacă alte părți ale aparatului auditiv sunt rupte, doar un acustic al aparatului auditiv vă poate ajuta.

Unele cauze ale defecțiunilor sunt remediate rapid - de exemplu, dacă microfonul este blocat de poluare sau dacă trebuie utilizat o nouă trecere a urechii. În plus față de noul Pass Ear, mulți acustici de aparate auditive oferă astfel de mici reparații ca parte a garanției ca un serviciu gratuit.

Sfaturi pentru un aparat auditiv defect

Dacă descoperiți că aparatul auditiv nu funcționează corect, ar trebui să efectuați mai întâi câteva teste înainte de a consulta un acustician auditiv:

  • Asigurați -vă că aparatul auditiv este de asemenea pornit.
  • Porniți volumul pentru a verifica dacă controlul volumului a fost ajustat accidental.
  • Verificați dacă bateria stă corect și testați bateria sau introduceți una nouă. Acordați atenție duratei de viață a bateriei, care poate varia foarte diferit în funcție de producător.
  • Dacă purtați un model HDO, verificați furtunurile pentru că puteți purta sau rupe în timp.

costuri de reparație a aparatului auditiv

Dacă aparatul auditiv este defect și este necesară o reparație mai extinsă, companiile legale de asigurări de sănătate își vor rambursa asiguratul. De exemplu, dacă microfonul este rupt, costurile de reparație sunt deschise la rata forfetară de întreținere a companiei de asigurări de sănătate.

În cazul aparatelor auditive suplimentare fără plată, toate reparațiile necesare sunt acoperite de rata forfetară a companiei de asigurări de sănătate. Dacă sunteți transportatorul unui aparat auditiv cu o varietate de funcții suplimentare, compania de asigurări de sănătate plătește o sumă fixă.

În plus, trebuie să participați la costuri dacă sunt schimbate consumabile.

Reparația este întotdeauna reținută de acustician, deoarece suma cu care compania de asigurări de sănătate este implicată în posibile reparații pe termen de 6 ani.

reparații și achiziție nouă

Rata forfetară a serviciilor companiilor de asigurări de sănătate este cuprinsă între 120 și 154,7 € și se aplică de obicei timp de șase ani. După aceea, asigurarea de sănătate recomandă, în general, achiziției de aparate auditive. Acest lucru se aplică, de asemenea, dacă aparatul auditiv este defect, iar costurile de reparație sunt mai mari decât o nouă achiziție. Mai ales dacă vă purtați aparatul de siguranță de câțiva ani, ar trebui să luați în considerare o nouă achiziție. Dacă aparatul auditiv este defect, nu ar trebui să luați în considerare doar diferența de costuri atunci când decideți între reparații și achiziția nouă, deoarece dezvoltarea tehnică face în mod constant progrese mari: aparatele auditive moderne nu numai confort mult mai mare.

Dacă aderați la așteptarea și menținerea aparatului auditiv, ar trebui să funcționeze mult timp fără probleme. Dacă se rupe în continuare, există diverse modalități de a -l pune în funcțiune. Un profesionist pentru îngrijirea auzului vă poate ajuta să găsiți cea mai bună procedură și să readuceți aparatul auditiv la o stare perfectă. Pentru un dispozitiv de împrumut, vă protejați și aparatul auditiv acustic. Mulți vă oferă un dispozitiv de înlocuire gratuit pe toată durata reparației.