Hörgerät-Implantat: Knochenleitungshörgerät, Cochlea-, Mittelohr- oder Hirnstammimplantat? - Unterschiede, Kosten, Funktionsweisen
În multe cazuri, furnizarea de aparate auditive clasice în ureche sau cu urechi din spate este complet suficientă pentru a sprijini înțelegerea limbajului pacienților cu deficiențe de auz. În acest scop, dispozitivele consolidează sunetul și îl eliberează în această formă ridicată în canalul urechii purtătorului. Ce se întâmplă, însă, dacă urechea medie nu mai are (mai mult) capacitatea de a reduce sunetul, daunele auditive crește din ce în ce mai mult sau motivele anatomice să împiedice adaptarea unui aparat auditiv?

În aceste cazuri,

implanturile de ajutor auditiv pot fi o alternativă la aparatele auditive detașabile și pot îmbunătăți șansa transportatorilor lor de a participa la lumea audibilă. O intervenție operațională este imperativă pentru a introduce un implant, astfel încât decizia pentru un implant de ajutor auditiv ar trebui luată în considerare în detaliu. De asemenea, este important de menționat că aceeași calitate auzului nu poate apărea niciodată ca și în cazul auzului natural. Cu toate acestea, implanturile sunt soluții auditive sofisticate care au potențialul de a îmbogăți în mod semnificativ viața de zi cu zi.

implant auditiv și ajutor auditiv: interviu cu o privire

aparate auditive implanturi
  • non-invaziv/ fără intervenție chirurgicală

  • flexibil poate fi utilizat

  • sunet procesat și întărit

  • folosește funcția urechilor mijlocii și interioare, precum și a ratărilor reziduale

  • pentru daune auditive ușoare până la severe

  • purtat în sau în spatele urechii

  • intervenție invazivă/ operațională

  • Procesor de sunet detașabil, implant fundamental Farm

  • ocolește părțile afectate ale audierii

  • pentru pierderi speciale de auz

  • complet sau parțial implantat

specii de implanturi de ajutor auditiv

Care este utilizat implantul de ajutor auditiv depinde de forma pierderii auzului sau a deficienței de auz. Tipurile frecvente de implanturi de ajutor auditiv formează implanturi interne ale urechii -cunoscute și sub denumirea de implanturi de cohlee -, implanturi ale urechii medii, aparate auditive asociate cu os, precum și implanturi de timbru cerebral.


Zonele de aplicare ale diferitelor implanturi includ următoarele:

  • Pierderea auzului senzorial
  • Pierderea auzului combinat
  • Conducție sonoră Ludo
  • Daune auditive congenitale și cronice
  • a fost imprimat greșit sau lipsă de nervi de auz
  • Pierderea totală a auzului (cu toate acestea, acest lucru este de obicei dificil de tratat dacă pierderea auzului apare înainte sau în timpul achiziției de limbă)

Structura de bază a unui implant de aparate auditive rezultă din două părți: partea internă, care este implantată și, prin urmare, se află sub piele și partea externă, care constă dintr -un procesor audio și pe În afara scalpului este fixat. Chiar și dispozitivele complet implantate nu sunt complet autonome, aveți întotdeauna nevoie de o conexiune la un dispozitiv extern pentru alimentarea cu energie electrică.

implant cochlea

implanturile Cochlea sunt probabil cele mai cunoscute implanturi de ajutor auditiv, dar aproape nimeni este suficient de informat despre ele. Dispozitivele servesc uneori la tratarea defectelor auditive înnăscute, dar trebuie evaluate ca fiind potențial utile în toate deteriorarea urechii interne. Grupul țintă este în special adulți cu surditate surdă, persoane cu pierderi de auz din ce în ce mai mari (Hypacusis), precum și copii cu daune auzte severe - genetice sau dobândite.

impulsuri electronice constituie baza funcționalității a unui implant cohlea: acestea generează în tonurile cohleei care permit în cele din urmă înțelegerea. Aceasta necesită o componentă externă care să includă procesorul de limbă din spatele cupei urechii. Există o conexiune wireless, inductivă, de la exterior la componenta internă. Acesta din urmă stă în osul templului și este în contact direct cu Cochlea. Semnalele audio codate sunt trimise bobinei destinatar a componentei interioare prin intermediul bobinei de difuzare a părții exterioare. Pe baza acestui lucru, nervul audio este stimulat, ceea ce ia o linie de stimulare la creier, ceea ce creează în sfârșit o impresie de ascultare.

implant de ureche centrală

Conform numelui, implantul urechii medii este introdus în urechea medie într -o operație elaborată, dar scăzută cu risc. Procedura pentru tratamentul percepție sau pierderea auzului de conducere solidă este și o combinație a acesteia. Implanturile urechii centrale sunt, de asemenea, ideale atunci când există un bloc al urechii medii sau urechea exterioară sau purtarea unui aparat auditiv extern nu este posibilă. În orice caz, celulele interne intacte ale părului sunt o condiție prealabilă pentru utilizare.

Pentru funcția a implantului urechii medii , este necesar un magnet care realizează ancorarea microfonului extern cu procesorul de limbaj intern. Microfonul acționează ca un fel de înlocuire pentru Auricer - preia informațiile auditive și le trimite la implantul din urechea medie. Aici semnalele sunt transmise către urechea internă prin struți, ceea ce creează o impresie de ascultare.

aparate auditive ancorate de os/ ajutor auditiv al conductelor osoase

Asistele auditive de conducere osoasă Utilizați funcția naturală a oaselor pentru a ghida sunetul. Acest design vorbește, de asemenea, despre aparate auditive ancorate de oase s (BAHA), adică aparate auditive asociate cu os. Implanturile auditive sunt utilizate pentru diverse restricții, uneori în cazul inflamației cronice a urechii medii sau a canalului urechii, deteriorarea timpanului, pierderea auzului de conducere sonoră, , precum și malformații ale urechii și urechii Canal.

numirea dvs. se datorează faptului că implantul - A șurub de titan - este utilizat în oase. Ca omolog, un procesor de sunet este atașat la implant extern în spatele urechii. Pentru funcție , procesorul de sunet absoarbe inițial sunetul din zona înconjurătoare, apoi îl eliberează la șurub, care folosește vibrații pentru a transmite semnalele audio către urechea internă. Drept urmare, nu este necesară participarea urechii medii, ci un nerv audio intact și o ureche interioară funcțională.

implant de creier/ creier auditiv implantat (ABI)

Nevoia de implantare a unui implant de bâlbâială a creierului apare atunci când linia auditivă a fost deteriorată de la naștere sau prin evenimente traumatice și patologice. De exemplu, bolile tumorale de tip 2 și trebuie menționate aici, în care tumora apasă pe nervul auzului sau a provocat o deteriorare a îndepărtării tumorii. Chiar și cu un nerv audio separat complet , implantul de bâlbâială creierului oferă o modalitate de a restabili parțial auzul. Scopul este de a face o audiere mai puțin optimă, ci mai degrabă un sentiment de auz, astfel încât să nu fie exclusă nicio excludere din lumea auditivă.

În timpul implantării foarte complexe, un electrod mic este utilizat direct în tulpina creierului , care este disponibilă printr -un cablu mic în schimbul componentei externe. Electrodul trece frecvențe prin procesorul exterior așezat în exterior, care necesită stimularea nervilor coarnei din cauza impulsurilor electrice. Consecința este înaintea stimulilor către creier, unde are loc acest lucru și apare impresia de ascultare. Cu ajutorul unui implant de bâlbâială a creierului, percepția zgomotului ambiental reușește în primul rând. Numai cu un antrenament în citirea buzelor poate rezulta o înțelegere a limbii din tonuri.

Costul implantului de ajutor auditiv

Fiecare implantare de aparat auditiv este o intervenție operațională care ar trebui să fie întotdeauna bine gândită. Ceea ce face ajutor este să acopere toate costurile pentru implant, îngrijire ulterioară și reabilitare din partea companiilor legale de asigurări de sănătate. În ceea ce privește prețul, implanturile de ajutor auditiv - în funcție de tipul de implant și de cerințele individuale ale pacienților care influențează nivelul de dificultate al intervenției - se deplasează într -un cadru de până la 40.000 €.

Cele mai eficiente costuri sunt aparate auditive de conducere osoasă , care se află în intervalul de 3.000 € - 5.000 €. Implanturile urechii centrale se află în gama de prețuri de la 10.000 € la 30.000 €, în funcție de metoda de tratament. Implanturile de baraj al creierului sunt de asemenea disponibile pentru un preț de aproximativ 30.000 €. Costul implantului Cochlea se ridică la aproximativ 40.000 €. Vă rugăm să rețineți că aceasta este doar orientări. Rezultatele finale ale prețului în funcție de factorii menționați mai sus.