Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

aparate auditive pentru pasaje de urechi foarte apropiate

aparatele auditive reprezintă un ajutor important pentru persoanele cu pierderi de auz, deoarece îi ajută să perceapă mai bine tonurile și limbajul. Cu toate acestea, urechile foarte înguste pot fi o provocare, deoarece majoritatea aparatelor auditive sunt concepute pentru dimensiuni și forme standardizate. Pentru persoanele cu urechi foarte înguste, purtarea de aparate auditive poate fi incomodă sau chiar dureroasă.

O posibilă soluție pentru această problemă este utilizarea pieselor de urechi personalizate, numite și otoplastii. Acestea sunt adaptate individual și oferă o potrivire confortabilă și precisă. Un laborator de specialitate produce otoplastica făcând o impresie a canalului urechii și apoi modelând urechile în consecință.

pentru persoanele cu câștiguri foarte restrânse, cu toate acestea, producția de otoplastii este o provocare, deoarece poate fi dificil să găsești o potrivire confortabilă și sigură. În astfel de cazuri, este important ca acusticul și laboratorul de specialitate să fie creativi și curajoși și, eventual, să folosească materiale sau tehnologii alternative pentru a obține cea mai bună potrivire posibilă.

O altă opțiune pentru persoanele cu canale de urechi foarte înguste este utilizarea aparatelor auditive de conducere osoasă. Acest tip de transferuri de aparate auditive au sunet prin vibrații către structura osoasă a capului și astfel evită canalul urechii. Un exemplu de astfel de dispozitiv este aparatul auditiv de la Medel, care nu pune un difuzor la ureche, dar lipsește o membrană mică în spatele urechii. Acest dispozitiv poate fi o opțiune bună dacă aparatele auditive convenționale nu sunt potrivite din cauza veniturilor strânse.

În orice caz, este important ca persoanele cu câștiguri strânse să viziteze un profesionist în îngrijirea auzului, specializat în adaptarea aparatelor auditive și sunt capabili să ofere soluții individuale. Un bun acustician va ține cont de nevoile și cerințele specifice ale fiecărui client în parte și va găsi cea mai bună furnizare de aparat auditiv posibil împreună cu clientul.