Hörgeräte für Hunde

ce trebuie să știți despre pierderea auzului la câini

știa că pisicile cuprinse între 55 Hz și 79 kHz auzi și câinii acoperă o gamă de 67 Hz și 44 kHz. În comparație, persoana obișnuită poate auzi de la 20 Hz la 20 kHz. Aceste numere arată că animalele aud mai bine decât noi. Câinele are, de asemenea, o audiere selectivă. Dacă doarme, se lasă să fie deranjat, dacă nu aude cutia de mâncare sau suportul.

Acest lucru este posibil, deoarece celulele senzoriale ale câinelui nu sunt conectate direct la urechi, ci cu tracturi nervoase speciale. Câinele poate porni și opri acest lucru după dorință. Câinii aud tonuri deosebit de adânci și deosebit de mari. Deci, dacă câinele nu aude, nu ajută cu adevărat să -l urle. O comandă liniștită într -un teren mai înalt are mai mult sens. Atunci câinele tău poate percepe sunetul mai bine.

În general, 17 urechi de urechi ajută câinele să localizeze zgomote. Câinele își poate alinia urechile independent unul de celălalt pentru a putea surprinde sursa unui zgomot. Câinii își aud proprietarul din cauza asta, chiar dacă nu este la vedere. Audierea bună folosește câine și proprietar. Dar ce să facă dacă câinele nu -și mai poate auzi proprietarul?

animalele își pot pierde auzul. Atunci trebuie să găsiți un nou tip de comunicare cu animalul. Acest lucru se poate întâmpla prin personaje sau printr -un aparat auditiv pentru câine. Dar există și aparate auditive adecvate pentru iubitul prieten cu patru ani?

simptome ale pierderii auzului la câine

câinele tău nu -ți poate spune dacă nu te poate auzi. La urma urmei, el nu cere și nu poate cere să repete ceva. Există însă și alte modalități de a determina dacă câinele tău aude rău. Un semn destul de sigur al pierderii auzului este că câinele dvs. nu reacționează la zgomotele de zi cu zi. De exemplu, atunci când câinele este jucăriile preferate scârțâitoare, te sună sau pur și simplu ignoră inelul domestic. Câinele tău poate fi înspăimântat când l -ai trezit pentru că nu a auzit cum ai ajuns la el. Câinii cu pierderi de auz tind, de asemenea, să latre mai des. Acest lucru se datorează faptului că câinele nu se mai poate auzi când latră.

cauzele pierderii auzului la câine

Animalele își pierd, de asemenea, auzul atunci când urechea este deteriorată. Acest lucru se poate întâmpla prin deteriorarea foliculilor de păr minusculi și enervant în interiorul urechilor. La animalele mai în vârstă, nervii degenerează și unele animale au avut nervi răi la urechi de la naștere. Tumorile sau fisurile din timpan pot provoca, de asemenea, daunele. Inflamarea frecventă a urechii sau a traumelor duce la pierderea auzului mult timp. Virusul talentului câinilor poate ataca auzul câinilor în mod deosebit. Acest lucru poate fi evitat prin vaccinare.

Tratamentul pierderii auzului la om

Majoritatea pierderilor de auz nu pot fi inversate. Cu toate acestea, oamenii de știință sunt greu de regenerat din nou numărul foliculilor de păr. Șoarecii de proiectare aud similar cu oamenii, motiv pentru care se fac încercări privind pierderea auzului la șoareci. Orice descoperire la șoarecii de curse ar putea fi, de asemenea, o descoperire pentru oameni.

Cercetătorii au injectat deja celule stem de la animale în celule nervoase necoapte și astfel le restabilesc. Audierea ar putea fi restabilită cu până la 46% în decursul a 10 săptămâni. Înlocuirea foliculului ajută la 15 % din pierderea auzului care a fost declanșată de neuropatie. Un astfel de succes nu a putut fi încă înregistrat în alte tipuri de pierderi de auz. Animalele cu auz mai rău se adaptează în mod corespunzător la împrejurimile lor. Pierderea auzului ei nu te afectează la fel de mult. Celelalte simțuri ale tale compensează pierderea auzului.

ajutor auditiv pentru câine - plătește?

În cazul pierderii auzului la câine, un aparat auditiv este, de asemenea, o opțiune pentru a compensa pierderea auzului. Un medic de la Universitatea Aubery a dezvoltat aparatul auditiv pentru câine pe baza unui aparat auditiv uman. Cu un furtun de plastic și dopuri de spumă, apoi a conectat dispozitivul la canalul urechii câinelui. Nu toți câinii ar tolera un corp străin la ureche. Deoarece acestea pot fi respinse, aparatele auditive pentru câini nu sunt atât de frecvente. Medicii cercetează în prezent un implant Cochlea pentru câini. Dar sunt scumpe și nu există nicio garanție că funcționează.

Nu fiecare câine acceptă aparatul auditiv la ureche. În plus, aparatul auditiv are sens doar dacă câinele poate auzi în continuare pe o ureche. În orice caz, este necesară o producție individuală pentru câine. Acest lucru se datorează faptului că canalul urechii oamenilor și câinilor diferă semnificativ. Câinele are un canal de ureche vertical și orizontal. Aspectul auditiv este acoperit cu un cauciuc din spumă și apoi se adaptează la canalul urechii.

Pentru inserția unui astfel de aparat auditiv, cu toate acestea, câinele trebuie să poată fi imobilizat sau anesteziat. Un câine nu înțelege că ar trebui să păstreze nemișcat. De aceea, utilizarea unui aparat auditiv pentru câine este o intervenție medicală. În acest caz, ar trebui să luați în considerare dacă aparatul auditiv are de fapt utilizarea sau înseamnă doar stres pentru câine. Acesta este și motivul pentru care aparatele auditive pentru câine pot fi o investiție scumpă, deoarece nu se poate spune întotdeauna în avans, dacă acest lucru plătește. Câinii mai mici iau adesea corpul străin mai bun decât câinii mai mari.

cu multă răbdare și antrenament, puteți achiziționa și limbajul semnelor pentru câine. Prin urmare, pasul către aparatele auditive la câini nu este întotdeauna recomandat. Un câine cu handicap poate fi o provocare, dar câinele în sine se înțelege adesea bine cu handicapul său.

Arată diferit cu căutătorii de poliție sau persoane scumpe. În acest caz, un aparat auditiv poate avea sens, astfel încât câinele să rămână gata de utilizare. Cu toate acestea, la fel ca oamenii, câinele are nevoie de timp pentru a se obișnui cu dispozitivul. Poate fi un drum lung până când câinele aude din nou comenzile sau sare din nou cu cutia de alimentare.

costuri pentru un aparat auditiv pentru câini

testele cu aparate auditive in-ear au arătat succes în examinările câinilor. Dacă bănuiți că animalul dvs. aude rău, luați legătura cu un veterinar. Acest lucru poate planifica apoi procedura suplimentară pentru un aparat auditiv.