Cochlea-Implantat: Kosten, OP, Anwendung & Funktion

implant cochlea: aplicare, funcționalitate, operare, riscuri & amp; Cost

dacă sunet -enhancing, convențional aparate auditive nu mai este suficient pentru a compensa o pierderea auzului Introduceți un implant de aparat auditiv. O posibilitate este implantul Cochlea (CI), care este un implant interior al urechii care servește ca înlocuitor de ascultare electronică. În acest scop, pune la punct funcția celulelor părului deteriorate, asigură stimularea directă a nervului cornului și, astfel, evită partea afectată a auzului. Drept urmare, implantul este potrivit pentru auzul urechii interne severe până la înalte.

Zonele de aplicare - pentru cine are sens un implant de cohlea?

Pe baza introducerii unui implant Cochlea (CI) pentru toate deteriorarea urechii interioare , odată cu creșterea
pierderea auzului (Hypakusis) , precum și să luați în considerare dacă nu este suficient de convențional aparate auditive . Acesta din urmă apare imediat ce o serie de celule de păr ale urechii interne sunt distruse. Spre deosebire de convingerea pe termen lung potrivit căreia implanturile Cochlea pot fi utilizate numai atunci când se pierd rămășițele auzului, auzul rezidual poate fi păstrat în zilele noastre și sunt utilizate împreună cu avantajele CI. De asemenea, este posibilă o aprovizionare hibridă de și implant. Acest formular este disponibil pentru o sărbătoare a persoanelor cu o daune auzice diferite ale urechilor și în cazul aprovizionării. Cu toate acestea, o cerință de bază indispensabilă este o prezență de cochlea sau nervul cornului.

Pe de o parte,

grupul principal țintă al implanturilor Cochlea sunt adulți care au o percepție slabă a limbajului din cauza ambelor părți severe pierderea auzului este căutată, cu atât este mai mare viziunea succesului.

Pe de altă parte, copiii care au avut un grad ridicat de pierdere de auz de la naștere sau i -au dobândit în cursul copilăriei lor, pot fi, de asemenea, furnizați cu un implant Cochlea. Timpul intervenției este, de asemenea, crucial aici: există șanse deosebit de mari de succes dacă implantul este stabilit înainte de vârsta al doilea an. După al optulea an de viață, achiziția vorbitorului este posibilă doar într -o măsură limitată la vârsta timpurie sau de la naștere.

Structura - Cum este construit un implant Cochlea?

Implanturile Cochlea realizate din două componente sunt

: o parte externă care conține microfon, procesor de limbă, bobină de transmisie și magneți și o parte interioară - implantul propriu -zis - cu bobină, magneți și purtători de electrozi. Primul este atașat din exterior în spatele auriculei, în timp ce implantul stă în osul temporal, lângă auriculul de sub piele.

AIDEPT AUDIATE PE CEAD

Conexiunea dintre bateria -operată în exterior și partea interioară este wireless, prin care alimentarea cu energie este realizată folosind inducția magnetică folosind scalpul. În plus, magneții interni și externi permit o fixare stabilă a bobinelor de transmisie pe cap. În plus, există un punct de contact direct între implant și cohleea din urechea interioară prin plasarea purtătorului de electrozi în Cochlea în sine.

Cum funcționează un implant cochlea?

Procesul de auz este inițiat cu implantul Cochlea prin absorbția undelor sonore prin intermediul componentei exterioare, care transmite informațiile audio către procesorul de sunet. În procesor, cele mai importante semnale sunt transformate în informații digitale și trimise la implantul intern folosind bobina emițătorului.

Aici există o altă conversie - în impulsuri electrice, care ajung la electrozii din melcul audio prin redirecționare. Cu ajutorul electrozilor, stimularea electrică a nervului cornului este acum declanșată pentru a transmite impulsurile către creier. În creier, semnalele electrice sunt identificate în sfârșit ca zgomot și se creează impresia de ascultare.

operație - Cum are introducerea unui implant de cohlea?

înainte de operație Este important să luăm în considerare diverși parametri: durata pierderii critice a auzului, a abilităților de limbă, a condiției nervului cornului, a prezenței percepției și a tulburărilor de procesare suplimentare Ca motivație de a antrena ascultarea cu CI, prognozele de succes ale implantării influențează semnificativ. În plus, testele de auz detaliate cu și fără aparate auditive, forma nasului și calitatea vieții sunt înregistrate în avans pentru a cântări dacă un CI reprezintă soluția auditivă adecvată pentru pacientul respectiv. După verificarea adecvării, problema pregătitoare a organizării de reabilitare și îngrijire ulterioară apare în cele din urmă

În timpul intervenției , o tăietură lungă de 5 - 8 cm este setată în spatele urechii. Rasul părului este greu necesar - contrar mai multor presupuneri. De îndată ce zona este expusă, o adâncime este măcinată în oasele craniului. Acest lucru permite crearea unui canal în piciorul de stâncă, care se extinde la urechea medie și creează accesibilitate la fereastra rotundă. Acum se poate introduce un burghiu mic prin canal, cu care o gaură de lângă fereastra rotundă este găurită în cohleea. După aceea, chirurgul folosește implantul prin gaura glazurată, ale căror cabluri sunt atașate de piciorul de stâncă. În timpul operației, implantul este testat pentru a verifica sosirea iritației evocate la tulpina creierului. În cele din urmă, în funcție de metoda selectată, canalul este fie umplut cu material osos, fie la stânga deschis, iar deschiderea capului este cusută.

A doua zi După implantare , scaunul implantului este verificat cu o ray X. În primele cinci -șapte zile, de obicei, are loc tratamentul intern, cu firul trăgând mai ales după șapte zile. Dacă rana s -a vindecat complet, prima activare a implantului Cochlea este efectuată la aproximativ una până la două săptămâni după operație. Setările fine și optimizările setărilor de ascultare asigură creșterea rafinării ascultării în lunile următoare. O verificare regulată și o așteptare a implantului Cochlea nu ar trebui să se limiteze la această perioadă, ci să devină o rutină periodică pe tot parcursul vieții, pentru a remedia sau preveni tulburările într -o etapă timpurie.

Cu prima adaptare, începe un antrenament intensiv de auz , care antrenează interpretarea semnalelor sonore primite cu CI. Procesul de învățare poate fi comparat cu învățarea unei noi limbi străine și este extrem de individual. Cu toate acestea, există un motiv comun pentru toți transportatorii CI: motivația și efortul sunt o condiție necesară pentru antrenament, dar - indiferent de intensitate - nu va duce la o calitate a auzului comparabilă cu auzul natural.

riscuri - Ce riscuri face implantarea unui implant de cohlea?

Când introduceți implantul urechii interne, este o intervenție de rutină, dar nu rămâne fără riscuri . Există un risc de otită medie, mastoidită și posibile leziuni la timpan. Postoperator, sunt posibile restricții temporare asupra papilelor faciale și gustative, care sunt expuse riscului din cauza apropierii de frezare. În plus, poate exista - în mare parte doar temporare - amețeli sau tulburare de echilibru. Riscul de anestezie și infecții postoperatorii pentru intervenții chirurgicale este de asemenea.

Avantaje și dezavantaje: Ce vorbește și ce se întâmplă cu un implant Cochlea?

O determinare a avantajelor și dezavantajelor implantului Cochlea poate fi implementată doar într -o măsură limitată, deoarece succesul este o dependență puternică de premisele personale și motivația de formare. În consecință, decizia pentru sau împotriva unui implant Cochlea poate fi luată numai pe baza avantajelor și dezavantajelor definite individual. În timp ce CI îmbunătățește participarea în viața de zi cu zi și mediul de muncă, zgomotul ambiental și percepția vocală pot duce și astfel să conducă la o experiență de securitate, dezavantajele sale nu trebuie să fie ignorate.

Ideea de a avea o înțelegere optimă a limbajului după implantare, fără eforturi suplimentare, este din păcate utopică. În plus față de nevoia de pregătire intensivă în utilizarea implantului Cochlea și faptul că ascultarea perfectă nu este posibilă chiar și cu CI, există și riscul unui conflict de identificare. În funcție de mediul și timpul implantării, este posibil ca purtătorii să nu se simtă în lumea auzului sau în lumea auzului oamenilor acasă. Poate apărea un conflict major de interese, în special pentru copiii părinților cu deficiențe de auz. Dar chiar și cu adulții care au identificat daune auditive de ani de zile, este o experiență drastică masivă.

Cost implant Cochlea

Costurile pentru un implant cochlea sunt în jur de 40.000 €, iar costurile pentru îngrijirea ulterioară sunt, de asemenea, continue. Cu toate acestea, companiile legale de asigurări de sănătate acoperă, de obicei, toate costurile pentru chirurgie, reabilitare și îngrijire ulterioară. Dacă dumneavoastră sau copilul dvs. sunteți asigurat în mod privat, este necesară o consultare cu compania de asigurări de sănătate pentru a afla mai multe despre un cost.

Producător de implanturi Cochlea

Implanturile Cochlea sunt în prezent produse de patru producători: cochlear , oticon medical , avansat bionics și med-el .