Binaurale Hörgeräte

Ghidul dvs. pentru aparate auditive pe ambele urechi

Un aparat auditiv este un ajutor tehnic ridicat. Îl puteți compara cu un computer. Aparatele auditive vechi de modă sunt acum trecute, deoarece atât tehnologia, cât și optica s -au schimbat semnificativ. Un aparat auditiv de astăzi este mult mai mult decât un simplu amplificator de ascultare. Utilizați o serie de funcționalități speciale. Se vorbește și despre binuralitatea așa -numită.

Acest ghid îți explică ce se află în spatele termenului auditiv binaural și modul în care această funcție vă susține atunci când ascultați. Sunteți bineveniți să solicitați sfaturi de la experții noștri de ajutor auditiv cu privire la adaptare și selecție. Sunați -ne sau trimiteți -ne un mesaj pe tema pierderii auzului. Sfatul are loc fără obligație și gratuit.

astăzi și fostele aparate auditive în comparație

Puteți să vă amintiți și modelele originale de aparate auditive anterioare? Acestea pot consolida doar sunetul primit. Acest lucru se întâmplă independent unul de celălalt. Funcționează foarte diferit cu un sistem modern de auz Bineal. Un proces modern a fost dezvoltat în ultimii ani. Aceasta se bazează pe auz natural. Aceasta înseamnă că atât aparatul auditiv de stânga, cât și cel din dreapta sunt cuplate și comunică între ele și comunică. Pentru tine înseamnă o calitate enormă dacă sistemele auditive pot comunica între ele. În funcție de situația inițială, acestea sunt coordonate în mod inteligent.

auz natural cu un aparat auditiv binaural

Creierul reușește să filtreze limbajul din sunet și să suprime zgomotul. Există semnale corespunzătoare pentru a înțelege limba. De asemenea, este posibil să înțelegem clar limbajul într -o situație solicitantă acustică. Aveți o problemă dacă există mult zgomot în jurul vostru, cum ar fi într -un restaurant sau într -un metrou sau în autobuz? Dacă credeți că aproape nu mai puteți înțelege omologul dvs., puteți remedia situația cu un sistem de auz binaural. Acest lucru vă permite să vă îmbunătățiți întregul auzirea acusticii .

De asemenea, sunteți bineveniți să vă imaginați o situație similară dacă, de exemplu, mergeți la o plimbare în zgomote puternice ale vântului. Nu puteți avea o conversație fără aparat auditiv. Un sistem auditiv binaural reușește automat să verifice de unde provine vântul și din ce direcție este semnalul limbajului. Doar semnalele corecte sunt transferate la cealaltă ureche prin radio. Zgomotul tulburător al vântului este oprimat eficient. Acest lucru funcționează mult mai bine pentru sistemele auditive binaurale decât în ​​cazul sistemelor auditive convenționale. O altă situație tipică este dacă efectuați apeluri cu o ureche. Un aparat auditiv binaural poate recunoaște acest lucru și, în același timp, să suprime consolidarea sunetului. În același timp, zgomotele de la telefon și toate semnalele sunt, de asemenea, trimise în cealaltă parte. Deci, puteți auzi urechile necesare pe ambele.

direcția microfonului

Cu sisteme noi puteți auzi indiferent de direcția vizualizării. De obicei, microfonul este aliniat în funcție de direcția de vedere. Dar se poate întâmpla să stai și să lucrezi concentrat de pe un computer. Cu toate acestea, poate doriți să vorbiți cu o altă persoană care este de partea sau în spatele vostru. În astfel de situații, sistemele auditive mai vechi își ating limitele. Arată foarte diferit cu un aparat auditiv binaural. Un aparat auditiv binaural transformă microfoanele exact în direcția din care vine semnalul pentru limbaj. Drept urmare, nu mai aveți nevoie de contact ocular pentru comunicare fără probleme.

orientare în spațiu

De obicei, sunt necesare două urechi care funcționează bine pentru a asigura auzul direcțional fără probleme și pentru a vă orienta în cameră. Cele mai bune diferențe sunt recunoscute de centrul de audiere. Se face o distincție între urechea stângă și cea dreaptă la sosirea semnalelor. Deci, puteți aloca o poziție în cameră semnalului și localizați -o. Se vorbește despre efectul de umbrire a capului atât de numit. O evaluare direcțională sigură este chiar posibilă cu un sistem binaural pentru procesarea semnalului.