BAHA Hörgerät: Anwendungsgebiete, Aufbau, Voraussetzungen & Kosten

Dacă, din motive anatomice sau medicale, nu se poate folosi un aparat auditiv convențional, sisteme auditive dirijor osoase sunt o opțiune de tratament în anumite afecțiuni. aparate auditive ancorate de os (aparate auditive ancorate de os german) - sau pe scurt: baha - sunt o formă specială de asistență auditivă de conducere osoasă , care ca implant de ajutor auditiv poate fi ferm ancorat în osul craniului. Cu ajutorul capacității naturale a oaselor umane de a ghida sunetul, de a consolida implanturile puternice și de a permite participarea activă la viața profesională și socială.

BAHA ASIGURĂ DE APLICARE AIDES ADEVĂRĂ

aparatele auditive convenționale necesită participarea urechii medii la procesul de audiere, motiv pentru care pierderea auzului, în care urechea medie este afectată, nu poate fi echilibrată cu acestea. Fiind singura formă implantată de aparate auditive de conducere osoasă, aparatele auditive BAHA vizează tratamentul sunetului foarte puternic, care efectuează zgomot auditiv (urechile externe și medii sunt afectate) și pierderea de auz ușor combinată ( Urechile medii și interioare sunt afectate) departe. Acestea sunt deosebit de potrivite pentru acest lucru, deoarece nu este necesară o implicare a urechii medii atunci când auziți osul ancorat. A o singură surditate senzorială poate fi, de asemenea, legată de linia osoasă. Deoarece nici o amortizare cauzată de scalp, așa cum se întâmplă cu alte metode de construcție a familiei de ajutor auditiv, tratamentul cu BAHA obține un rezultat sonor îmbunătățit cu un volum mai mare.

aparate auditive BAHA sau aparate auditive CRO-uri cu amorțeală unilaterală?

cu amorțeală unilaterală, este posibilă o indicație cu CROS auditive , în care atât urechea prăfuită, cât și cea auditivă sunt furnizate cu aparate auditive. Aspectul auditiv din partea prăfuită absoarbe semnalele acustice și le transmite spre urechea sănătoasă, unde poate apărea apoi o impresie de ascultare într -un mod natural. Problematic este lipsa posibilității de a asculta direcția, deoarece pentru o impresie de ascultare completă, este necesară o percepție auditivă cu două ani. Nevoia de a transporta aparatul auditiv pe partea sănătoasă este, de asemenea, o posibilă critică.

Acest lucru poate fi evitat cu implanturi de conducere osoasă: aici implantul este utilizat exclusiv pe pagina afectată și permite ascultarea aproape normală a urechii cu deficiențe de auz. Dar și auz spațial și ascultarea direcțională sunt realiste împreună cu urechea sănătoasă. Atunci când indică o surditate cu patestre, se presupune că cealaltă ureche are suficientă auz. Daunele auditive ușoare până la medie nu este încă un criteriu de excludere. În general, o deficiență de auz decide dacă baha este implantat pe una sau pe ambele părți.

structura și funcționalitatea implantului baha

În implantul Baha, se vorbește despre un aparat auditiv listat . Implantul real este format dintr -un șurub de aproximativ 4 mm titan, care este utilizat în ambulatoriu sub anestezie generală în oasele craniului. Procedura durează aproximativ 30 de minute. Implantul este parțial implantat, deoarece partea superioară a șurubului rămâne vizibilă și ieșind ușor de la craniu. La exterior, aparatul auditiv cu microfon, procesor de sunet, baterie, precum și convertor electromagnetic, care este responsabil de luarea informațiilor acustice.

Sunetul înregistrat de partea exterioară este consolidat, tradus în vibrații prin schimbare electromagnetică și predat implantului. Linia osoasă naturală asigură acum că această vibrație este condusă la cohleea din urechea interioară. De aici, celulele care înseamnă părul preiau o conversie reînnoită a semnalelor în impulsuri electrice, care asigură stimularea nervului cornului. Rezultatul: se creează o impresie de ascultare.

Implantare BAHA: Premise și îngrijire ulterioară

Pentru a determina adecvarea unei alimentări cu un dispozitiv BAHA, faza de testare a unui astfel de aparat auditiv care este atașat la o bandă moi este posibilă pe o clinici ENT timp de câteva săptămâni. În acest fel, puteți încerca mai întâi sistemul auditiv fără risc și fără intervenție chirurgicală și puteți verifica dacă această formă de întărire a ascultării este potrivită pentru dvs. O condiție prealabilă generală pentru introducere este o funcționalitate suficientă a urechii interne , voința și posibilitatea de a transporta și menține implantul, precum și motivația pentru antrenament auditiv . Incolumnul și starea de sănătate trebuie clarificate preoperator. La copii, grosimea și calitatea osoasă trebuie să fie luate în considerare.

După implantare, este de așteptat un timp de vindecare de două până la 3 luni . În perioada de după operație, un acustician auditiv ar trebui consultat pentru a ajusta și adapta noul implant și configurația sa, astfel încât implantul să ofere un suport optim. În plus față de setările fine, succesul ascultării depinde în mare măsură de motivația individuală pentru formarea auzului și participarea la măsuri de reabilitare. În plus, verificările periodice ale BAHA sunt esențiale pentru a -și asigura funcția sau pentru a preveni complicațiile.

riscuri de aparate auditive BAHA

Fiecare intervenție chirurgicală prezintă anumite riscuri, dar inserarea implanturilor BAHA este de obicei complicată liberă . Inflamarea pielii sau a oaselor sunt posibile, dar apare foarte rar. Alte pericole potențiale constau în slăbirea implantului sau un succes de ascultare care nu îndeplinește așteptările preoperatorii.

Costul aparatelor auditive BAHA (preluare)

Costurile pentru implant și operare sunt complet acoperite de sponsorul de asigurare. Cu toate acestea, este esențial să obțineți o aprobare corespunzătoare de la compania respectivă de asigurări de sănătate. În ceea ce privește prețul, implanturile BAHA se află în general într -un cadru de 10.000 - 30.000 €