Glückliche Ärztin

Ce este un audiogramă (sunet)?

A audiogramă tonă este o reprezentare grafică detaliată a audierii tale. Ecranul are loc într -o curbă de ascultare. Această măsurare poate determina motivul pierderii auzului. Același lucru este în mod natural și pentru orice reducere a auzului. Testul este ușor și rapid. Cu această recenzie, vă puteți percepe auzul fie în nasurile gâtului, fie să aveți un control acustician.

În ceea ce privește testul auzului și audiograma, am creat un ghid util pentru tine. Puteți afla care este cu adevărat o audiogramă și cum este creată. Vă explicăm ce poate citi acusticianul sau medicul din rezultatul dvs. Dacă doriți să vă verificați auzul, puteți face un test auditiv în orice moment. Cu noi aveți exact potrivit pentru asta. Sunteți foarte binevenit să faceți o întâlnire cu noi lângă dvs. Oferim gratuit un test de auz.

termenul audiogram

Diferite frecvențe și praguri de auz sunt înregistrate de dvs. în testul auditiv sau audiograma. Pragul de auz este zona în care puteți percepe doar tonuri. O formă este pregătită pentru acest lucru. Pitch -ul înseamnă orizontal frecvența în Hz, înregistrările verticale înseamnă volumul în decibel.

Pragul de auz al unui adolescent auditiv normal înseamnă linia zero în audiograma tonului. Două valori diferite sunt luate în timpul revizuirii. Pe de o parte, linia de aer este măsurată astfel încât sunetul să fie mutat peste aer din tubul exterior în urechea medie și apoi să se deplaseze în urechea interioară. La asta te referi de fapt auzind. Poate nici măcar nu știi că există și o linie osoasă. Drept urmare, vibrațiile ajung la urechea internă peste tavanul craniului. De obicei, sunetul este suprapus de conducta de aer. Cu toate acestea, pot apărea daune. În acest caz, aparatul auditiv poate fi ajustat exact astfel încât să fie utilizat linia dvs. osoasă. Acest lucru este consolidat de sunet și sunet. Cu toate acestea, este necesar un volum mai mare pentru linia osoasă.

Cum se creează o audiogramă?

În testul de audiogramă primiți căști. Ai pus pe asta. Acusticianul sau medicul dvs. joacă tonuri individuale. Cu urechi sănătoase, puteți face de obicei frecvențe de 1000 Hz. Pașii sunt consolidați în etapele de 5 dB. De îndată ce puteți auzi ceva, dați un semnal. Apoi sunt testate frecvențe suplimentare. Pragul dvs. de auz este marcat.

Acest test se face desigur pe ambele urechi. Vei primi apoi un ascultător special de linie osoasă. Acest ascultător stă direct pe osul craniului. Așa se face măsurarea liniei osoase. Punctele de prag auditiv sunt conectate la curbele pragului de auz. Linia de aer este comparată cu linia osoasă din punct de vedere al performanței.

Interpretarea și afirmația unei audiograme

Diferite daune auditive pot fi diferențiate de o audiogramă sonoră. Așa cum am menționat deja mai sus, linia de aer este disponibilă. În această linie, sunetul intră în urechea medie din exterior și apoi se deplasează la urechea interioară. Linia osoasă funcționează destul de diferit. În cazul liniei osoase, semnalele sonore sunt transmise creierului prin intermediul bucătarilor de craniu.

s -ar putea să puteți percepe tonurile bine prin linia osoasă, dar aveți probleme cu tonurile despre linia de aer. Apoi expertul sau specialistul vorbește despre o tulburare de conducere solidă. Motivele unei tulburări solide de conducere pot fi foarte diverse. Sunetul poate fi împiedicat pe drumul de la urechea exterioară în urechea internă. Poate că există un corp străin în canalul urechii tale. De exemplu, aceasta poate fi o efuziune în urechea medie. Poate că există și o problemă cu osiculele tale. Cauza vă poate spune nasurile gâtului. În principiu, pierderea auzului de conducere solidă poate fi tratată relativ ușor. În orice caz, un aparat auditiv vă poate ajuta. Am fi bucuroși să vă sfătuim în mod competent și să fi orientat cu servicii.

Dacă aveți o tulburare de senzație solidă, aceasta are originea în urechea internă sau nervul. Curba de ascultare rulează exact la fel pentru sunetul pentru os și pentru linia de aer și, ca să zic așa, în paralel. Pragurile auditive individuale diferă în mod fundamental de auzul normal.

Când vine vorba de o tulburare de senzație solidă, puteți auzi frecvențe mai mari foarte rău. La frecvențe mai mari și tonuri mai mari, aveți nevoie de un volum mai tare până la specificarea pragului de auz. Prin urmare, curbele dvs. de prag auditiv se scufundă în zona de înaltă frecvență. Acest simptom este tipic pierderii auzului. Medicamentele sau operațiunile nu ajută cu o tulburare de senzație solidă. Cu toate acestea, pierderea funcției urechii interne poate fi atenuată de un aparat auditiv.

aparatele auditive moderne de astăzi vă oferă opțiunea că puteți continua să participați la viață. Nu ratați nicio conversații și puteți vorbi individual la fel de normal. Sfaturi bune de adaptare pentru aparatul auditiv este o condiție prealabilă pentru acest lucru. Angajații noștri vor fi bucuroși să răspundă la orice întrebare. Cu noi veți găsi un acusticieni de ajutor auditiv Pentru nevoile dvs.