Wasser im Ohr beim schwimmen

Fie că după înot, un duș rapid sau un tren în piscină, de multe ori apa rămâne la ureche și afectează înțelegerea noastră ascultătoare. Urechea ta se simte înfundată și totul sună aburitor. Uneori, acest efect durează câteva zile. Deoarece pot exista și germeni în apă care pot provoca infecții, este de înțeles dacă doriți să -l scoateți rapid din ureche. De aceea, am reunit cele mai bune și mai rapide modalități de a -ți elibera urechea de lichid în această postare.

Care sunt consecințele apei la ureche?

Fluidul la ureche promovează creșterea ciupercilor și bacteriilor și poate duce la infecții însoțite de umflare sau iritare. Adesea apare mâncărime, care s -a întărit atunci când trageți pe lob. O problemă este, de asemenea, curățarea prea frecventă a urechii, deoarece prea multă ceară de ureche este adesea îndepărtată. Cu toate acestea, acest lucru vă protejează urechile de intrarea de bacterii sau ciuperci dăunătoare. Dacă apa intră la ureche, funcția de apărare este slăbită și există riscul de inflamație acută a canalului urechii. Există un risc ridicat de astfel de infecții, mai ales atunci când înoți în apele murdare sau în jacuzzi. În cazuri severe, o astfel de infecție poate fi chiar ascultată sau inflamația se răspândește în urechea interioară și în alte părți ale corpului. Dacă apa din ureche provoacă durere, ar trebui să vedeți cu siguranță un medic. Durerea sau mâncărimea indică o infecție existentă în canalul urechii. Contactul crescut cu sarea și clorul stimulează canalul urechii și favorizează penetrarea corpurilor străine. Ingredientele cosmeticelor pot duce, de asemenea, la iritații și fisuri la ureche și, dacă este necesar, să promoveze penetrarea lichidului în ureche.

Cum pot îndepărta apa în ureche?

Există mai multe opțiuni pentru a îndepărta apa din ureche. Cu toate acestea, lichidele dispar de obicei de la ureche pe cont propriu. Dacă doriți să eliminați mai repede lichidul, am enumerat cele mai bune măsuri de susținere aici pentru a putea auzi din nou bine rapid.

Creați un vid în ureche

Tindeți ușor capul și puneți -vă palma pe urechea afectată. Acum trageți -vă mâna împreună și deschideți -o din nou. Apa trebuie scoasă din ureche prin vid.

Lasă apa să se evapore

Un alt mod de a îndepărta apa din ureche este de a se evapora apa. Pentru a face acest lucru, vă lipiți de ureche cu o lovitură cu cel mai scăzut nivel, țineți cel puțin o distanță de 30 cm până la ureche. Mutați uscătorul de păr înainte și înapoi în timp ce trageți pe lobul lobului. După câteva minute de lovitură, apa din ureche ar fi trebuit să se evaporeze.

comprimare caldă pe ureche

Asediți o spălătorie în apă caldă și puneți -o pe ureche. Lăsați pânza de spălare timp de 30 de secunde și faceți o pauză de minut. Repetați procesul de patru până la cinci ori.

trageți pe lobul urechii

tind în lateral. Urechea afectată trebuie să îndrepte în jos. Apoi trageți -vă pe lob. Apa se mișcă și se poate scurge.

metoda Valsava

Închide gura și păstrează -ți nasul. Apoi vă curățați nasul pentru a curăța canalul urechii. Adesea puteți auzi o scurtă fisură. Acesta este un semn că tubul este acum gratuit.

peste -the -counter picături de ureche

În unele farmacii, nu puteți găsi picături de urechi cu rețetă cu ingrediente naturale. Uneori, apa provoacă o umflare a ceară a urechii. Acest lucru poate fi înmuiat de picăturile de urechi și de scurgere. Cu toate acestea, ar trebui să citiți în avans introducerea pachetului pentru a evita efectele secundare nedorite.

cutii pentru urechi

cutii de urechi pot remedia și situația la ureche. Acestea sunt lumânări goale făcute din ceară pe care le puteți anunța când vă culcați. Ceara asigură căldura la ureche și poate determina să curgă ceara de apă sau ureche. Cu toate acestea, această metodă ar trebui să fie realizată cu precauție. Dacă căldura din ureche se umple inconfortabil, cel mai bine este să faci fără ea. Această metodă este o măsură medicală alternativă. Căldura este destinată să stimuleze procesele pozitive la ureche și să lase apa să se scurgă. Cu toate acestea, un remediu pentru canalele urechii înfundate nu este confirmat științific.

Apa din ureche nu dispare și am durere?

În acest caz, o posibilă infecție este anunțată la ureche. Vizitați imediat un medic de ureche. Apa de sprijin este aspirată. Dacă s -a produs deja inflamație, medicul tău de urechi va prescrie urechi sau antibiotice. Dacă tratamentul nu ezită inutil. Poate ajunge la complicații, cum ar fi pierderea auzului sau inflamația cronică la ureche. Inflamarea acută a canalului urechii poate fi de obicei tratată bine cu medicamente convenționale dacă tratamentul are loc imediat. În cazul urechii înfundate, curățarea profesională de la medicul urechii poate remedia și situația. Ciupercile speciale și rare sau bacteriile, în special, pot întârzia tratamentul. Natura anatomică specifică a urechii poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra tratării inflamației canalului urechii. În plus, o reacție alergică la ingrediente din picăturile urechii poate duce la iritații.

pot preveni pătrunderea apei în ureche?

Da, puteți preveni pătrunderea apei în avans. Programele de protecție a apei protejează canalul urechii din fața acestuia atunci când înoți sau înotul. Cu toate acestea, cu siguranță ar trebui să dezinfectați în mod regulat dopurile de urechi după ce ați purtat pentru a evita penetrarea bacteriilor sau a ciupercilor. hörakusker vă poate susține în selecția corectă a dopurilor de urechi. Evitați curățarea prea frecventă și intensă a urechilor. Ceara urechii din ureche te protejează de infecții, dacă există prea puțin la ureche, funcția ta de apărare este slăbită. Apa caldă este deja suficientă pentru igiena urechii drepte. Utilizarea frecventă a cerceilor trebuie evitată. Dacă sunteți scafandri sau înotători care călătoresc în mod regulat în ape mai adânci, utilizarea picăturilor naturale ale urechii este recomandată înainte de contactul cu apa. Nu conduceți prea adânc în canalul urechii cu tampoane de bumbac, răni și fisuri facilitează intrarea în ureche și alte corpuri străine. Dacă nu este absolut necesar, evitați utilizarea capacelor de baie în timp ce înotați, ceea ce poate răzui pielea în ureche și, de asemenea, să creeze posibilități nefavorabile pentru bacterii și ciuperci.