Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

La copii, reducerile auzului sunt printre cele mai frecvent care apar tulburări senzoriale înnăscute. Aproximativ 170 de milioane de copii sunt afectați la nivel mondial. Aparatele auditive pentru copii pot remedia situația și consecințele posibil negative ale restricțiilor de ascultare asupra dezvoltării adolescenților pot fi reglementați. Conțin câteva proprietăți speciale care le fac potrivite ca însoțire la viața copilului.

pierderea auzului/pierderea auzului la copii

În cazul pierderii auzului, aparatele auditive nu sunt relevante doar în domeniul audierii. Examinarea activă a mediului este extrem de semnificativă pentru dezvoltarea copilului, atât din punct de vedere lingvistic, cât și social. În acest scop, interacțiunea cu ceilalți ca mijloc de orientare în lume și dezvoltarea copilului trebuie să fie înțeleasă în primul rând. Legăturile și relațiile care constituie baza emoțională a dezvoltării personale pentru adolescenți sunt, de asemenea, legate prin contactul (lingvistic) cu semenii. Prin urmare, ascultarea este o parte semnificativă în sprijinul proceselor menționate, motiv pentru care restricțiile de ascultare ar trebui tratate din timp, dacă este posibil. Deficiențele de auz sunt de obicei bine tratate cu aparate auditive sau în cazuri rare cu implanturi și ajută copiii să devină un curs necomplicat al copilăriei lor.

Când are nevoie un copil un aparat auditiv?

A răspunde la această întrebare ar trebui să fie plătită la posibile semne ale primelor semne care indică reducerea auzului. Aceasta include postări rare, lipsa de interes pentru stimuli acustici, cum ar fi muzica, vorbirea puternică, eșecul înspăimântător de zgomote puternice. Bebelușii sunt, de asemenea, izbitori dacă nu caută surse de zgomot. În aceste cazuri, ar trebui clarificat dacă este necesară aparatul auditiv pentru copii. Testele auditive sunt efectuate rapid și nedureros sub formă de screeninguri de ascultare pentru diagnostic. Aici, atât tipul, cât și gradele de pierdere a auzului sunt determinate să obțină intervenții adecvate prin care ascultarea este susținută și confortul garantat.

aparate auditive pentru copii

În general,

sunt recomandate copiilor și adolescenților sub vârsta de 16 ani. Acestea sunt construite robust, praf și rezistente la apă, precum și precis făcute pentru a rezista la activitatea fizică pronunțată a tinerilor transportatori. O gamă largă de culori diferite contribuie la creșterea experienței de sentiment. În cel mai bun caz, un afișaj de stare este, de asemenea, atașat la dispozitiv pentru o funcționare simplificată din partea părinților.

auzul nevoilor auzului se schimbă cu școala de la școală, deoarece înțelegerea limbajului în diferite medii auditive trebuie să fie garantată pentru a asigura participarea holistică la mediul interactiv în și în afara școlii. Aparatele auditive pentru copii trebuie să convingă atât în ​​clasă, cât și la curtea școlii și să permită învățarea de succes, precum și înființarea de contacte. În sectorul școlar, accesoriile suplimentare pot crește în plus independența și flexibilitatea copilului.

Asistele auditive de conducere osoasă pentru copii

Dacă nu puteți utiliza adaptarea unui aparat auditiv convențional HDO, aparatele auditive de conducere osoasă sunt o altă modalitate de a asculta copiii. Pe de o parte, dispozitivele de conducere osoase sunt disponibile pentru a fi respectate. Cu acestea, un adaptor de lipici este atașat la pielea din spatele urechii, pe care este atașat un procesor de sunet. Nici o operație nu este necesară pentru această formă și nici riscul de deformare a craniului nu a crescut. Pe de altă parte, copiii sunt adesea folosiți la copii, care s -au dovedit a fi utilizatori -prietenos în jocul copilului și atunci când se mișcă. Cu toate acestea, ar trebui evitat un timp de sărbătoare prea mult timp pentru a preveni punctele de presiune.

implant cochlea la copii

În ciuda apariției destul de rare, implanturile cochlea sunt, de asemenea, utilizate ca soluție auditivă pentru copii, cu condiția ca anumite zone ale urechii să fie deja prea rău deteriorate sau Că purtarea unui aparat auditiv convențional nu este posibil din alte motive. Implanturile cohleei pot fi utilizate chiar dacă celulele părului sau urechile interne sunt deteriorate. Introducerea implantului este chiar recomandată la o vârstă fragedă, deoarece perspectivele de învățare a unei audieri solide și o dezvoltare standard prietenoasă a copilului sunt atât de promițătoare. Cu toate acestea, aceasta este o intervenție chirurgicală care nu este de neconsecventă în care pot apărea complicații și care, prin urmare, ar trebui luate în considerare cu atenție.

diferența dintre modelele pentru copii și adulți

Tehnic, aparatele auditive pentru copii și adulți sunt foarte similare, cu aparatele auditive pentru copii au funcționat simplificat. Datorită mișcării mai pronunțate și, în consecință, aparatele auditive pentru copii sunt deosebit de robuste și împotriva apei și prafului. De asemenea, anunțurile LED simplifică operațiunea pentru părinți și promovează oportunitatea de a -și asuma responsabilitatea din partea copiilor. O altă distincție este prezentată în proiectare: aparatele auditive pentru copii pot fi de obicei selectate dintr -o paletă de culori colorată pentru a crește acceptarea în cadrul grupului de vârstă și pentru a proteja pielea sensibilă a copiilor din materiale hipoalergenice. În cele din urmă, o blocare a copilului este comună pentru compartimentul bateriei.

Costul aparatelor auditive pentru copii

Costurile pentru aparatele auditive pentru copii variază puternic în funcție de modelul și de gama de funcții. Se poate aștepta rapid cu un preț de peste 700 EUR pe ureche. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că asigurătorii legale de sănătate preiau o sumă de până la 786,86 EUR pe ureche, uneori există și o presupunere holistică a costurilor. Cel mai bine este să aflați mai direct de la compania dvs. de asigurări de sănătate cu privire la sumele de transfer de costuri.

acusticieni auditivi pentru copii

Dacă suspectați reducerea auzului la copilul dvs., ar trebui să vedeți un medic cât mai curând posibil pentru a obține certitudine. Dacă suspiciunea este confirmată, trebuie abordată oferta cu aparate auditive adecvate. Pentru selecția, adaptarea și stabilirea aparatelor auditive la copii, pedacoustiști . Profesioniștii în îngrijirea auzului specializată în copii și tineri au cunoștințe despre organele auditive ale copilului și cursul dezvoltării și tratării cu empatie și materiale de muncă prietenoase pentru copii. Merită să cauți un pedacle în apropiere, pentru care atât tu, cât și copilul tău ai încredere, deoarece datorită creșterii constante, se datorează vizitele frecvente la specialist.